Ukraina vie huomion Syyrialta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ukraina vie huomion Syyrialta

YK:n turvallisuusneuvosto ei pysty toimimaan kriisin ratkaisemiseksi, koska Yhdysvallat ja Venäjä ovat siirtäneet huomionsa Ukrainaan, kirjoittaa Thalif Deen.

(IPS) -- Toiveet kolme vuotta jatkuneen Syyrian konfliktin ratkaisusta heikkenevät, kun suurvaltojen huomio on siirtynyt Ukrainan kriisiin.

Syyrian sodassa on kuollut yli 140 000 henkeä, 5,5 miljoonaa lasta on pakolaisina, puolet väestöstä elää köyhyysrajan alla ja työttömänä on 44 prosenttia. Siitä huolimatta YK:n turvallisuusneuvosto ei pysty toimimaan kriisin ratkaisemiseksi, koska Yhdysvallat ja Venäjä ovat siirtäneet huomionsa Ukrainaan.

Viime kuussa Genevessä järjestetty Syyrian rauhankonferenssi ei saavuttanut tuloksia. Eräs kokoukseen osallistunut diplomaatti pelkää, että Syyria unohtuu kokonaan, mikäli valtataistelu Ukrainassa jatkuu.

YK:n turvallisuusneuvosto on vedonnut sodan osapuoliin, jotta ne tuntisivat vastuunsa, eivätkä antaisi ihmisten kuolla nälkään ja lääkkeiden puutteeseen. Tässä kaikki, mitä se on saanut aikaan kolmessa vuodessa, moittii Amnesty Internationalin YK-toimiston johtaja Jose Luis Diaz.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on vedonnut Yhdysvaltoihin ja Venäjään, jotta ne auttaisivat Syyrian rauhanprosessin Genevessä eteenpäin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia