Savolaista osaamista Mosambikiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Savolaista osaamista Mosambikiin

Kuopion ja Maputon yhteistyöllä etsitään uudenlaisia tapoja kehittää äiti-lapsiterveydenhuoltoa.

Kuopio ja Mosambikin pääkaupunki Maputo ovat saaneet Kuntaliiton pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelmassa myönnetyn 20 000 euron rahoituksen yhteistyöhönsä, uutisoi Suomen kuntaliitto. Rahalla tullaan tukemaan äiti-lapsiterveydenhuollon ja neuvolatoiminnan kehittämiseen tähtäävää hanketta.

Myönnetyn suunnittelurahoituksen avulla on tarkoitus järjestää sekä Maputossa että Kuopiossa työpajoja, joissa tutustutaan kaupunkien terveyspalveluihin sekä selvittää uuden informaatioteknologian, kuten kännykkäsovellusten hyödyntämisen mahdollisuutta.

Kuopiolla on vahva terveysalan asiantuntemus eri korkeakouluissa ja paikallisissa terveysalan yrityksissä ja kaupunki kuuluu myös Maailman terveysjärjestön Healthy Cities -verkostoon. Sen jäsenkaupungit nostavat asukkaidensa terveyden ja hyvinvoinnin keskeiseen asemaan päätöksenteossa.

Mosambikissa puolestaan on maailman korkeimpiin lukeutuva lapsikuolleisuus ja maailman alhaisimpiin kuuluva eliniänodote. Äiti-lapsiterveydenhuollon puutteet ja haasteet on maassa tiedostettu, mutta niihin ei ole löydetty resursseja vastaavia ratkaisuja. Haasteensa terveydenhuollolle aiheuttaa myös tarttuvien tautien kuten hiv/aidsin ehkäisy.

Kuntapari Kuopio-Maputo on nyt ensimmäistä kertaa mukana Kuntaliiton pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelmassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia