Saudi-Arabian mielenosoittajat vuoden pidätettyinä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saudi-Arabian mielenosoittajat vuoden pidätettyinä

Ainakin kuusi miestä on pidätettynä Saudi-Arabiassa aikomuksista osallistua viime vuoden mielenosoituksiin, kertoo Amnesty.

Saudi-Arabia pitää edelleen vangittuna viime vuoden mielenosoituksiin osallistuneita, kertoo Amnesty International.

Järjestön tuoreen raportin mukaan maan sisäministeriö on pitänyt kuutta miestä vangittuna yli vuoden ajan, koska nämä olivat aikoneet osallistua viimevuotisen "vihan päivän" protesteihin Riadissa.

Ainoan paikan päälle ilmestyneen mielenosoittajan, Khaled al-Johanin, uskottiin aiemmin olevan ainut pidätetty. Uusien tietojen mukaan hänen lisäkseen viisi muuta miestä pidätettiin maaliskuussa 2011, koska heidän uskottiin liittyvän suunniteltuun mielenosoitukseen. 

Miehet ovat nyt vangittuina, mutta heitä vastaan ei ole Amnestyn mukaan nostettu syytteitä lukuun ottamatta al-Johania, joka sai helmikuussa terrorismituomioistuimen syytteet mielenosoitukseen osallistumisesta, yhteydenpidosta ulkomaisiin tiedotusvälineisiin sekä Saudi-Arabian maineen vahingoittamisesta.

Amnestyn mukaan ainakin yksi miehistä on joutunut viranomaisten kidutettavaksi tai pahoinpideltäväksi vangitsemisen jälkeen. Järjestö pelkää, että pidätettyjä on lisää.

Saudi-Arabia pidätti viime vuonna satoja protestoijia. Suurin osa pääsi vapaaksi ilman syytteitä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia