Salametsästäjät tappavat metsänvartijoita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Salametsästäjät tappavat metsänvartijoita

Viimeisten kymmenen vuoden aikana maailmassa on tapettu yhteensä yli tuhat metsänvartijaa.

Salametsästäjät ovat olleet syynä yli puoleen metsänvartijoiden kuolemista viimeisten kahden vuoden aikana. Todellisuudessa metsänvartijoita kuolee luultavasti enemmän kuin tiedetään, kertovat kansainvälinen metsänvartijoiden liitto IRF sekä kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN.

Järjestöjen julkistamien lukujen mukaan viimeisten 12 kuukauden aikana on kuollut 56 metsänvartijaa, joista 29 salametsästäjien tappamina. Koska IRF:lle raportoi metsänvartijoiden kuolemista vain 35 maata, kuolleita voi olla todellisuudessa kaksi tai kolme kertaa enemmän, järjestöt muistuttavat.

Salametsästäjien aiheuttamat metsänvartijoiden kuolemat ovat järjestöjen mukaan lisääntyneet viime vuosina eniten Intiassa, Thaimaassa, Keniassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Eniten kärsivät alueet, joilla on paljon elefantteja tai sarvikuonoja tai santeli- ja ruusupuuta.

Yhteensä viimeisten kymmenen vuoden aikana maailmassa on tapettu yli tuhat metsänvartijaa. Järjestöt vaativat kovempia lakeja murhien vähentämiseksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia