Reilun kaupan tuotteita myytiin lähes viidellä miljardilla eurolla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Reilun kaupan tuotteita myytiin lähes viidellä miljardilla eurolla

Asukaslukuun suhteutettuna Suomessa myynti oli neljänneksi suurinta maailmassa.

Reilun kaupan tuotteiden myynti kasvoi kansainvälisesti vuonna 2011 yli kymmenellä prosentilla ja tuotteisiin käytettiin jo lähes viisi miljardia euroa, kertoo Reilun kaupan edistämisyhdistys

Suomessa Reilun kaupan tuotteita myytiin lähes 103 miljoonalla eurolla ja asukaslukuun suhteutettuna Suomessa myydäänkin Reilun kaupan tuotteita neljänneksi eniten, yhdistyksen toiminnanjohtaja Janne Sivonen sanoo.

Myyntitulojen ohella viime vuonna maksettiin Reilun kaupan viljelijöille ja työntekijöille 65 miljoonaa euroa Reilun kaupan lisää. Yli 1,2 miljoonaa ihmistä hyödyttävä lisä käytetään koko yhteisöä hyödyttäviin hankkeisiin, kuten viljelysmenetelmien kehittämiseen ja jatkojalostuslaitteiden hankkimiseen, ammatilliseen koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

Suosituimpia Reilun kaupan tuotteita ovat  kahvi, kaakao, banaanit, sokeri, tee ja kukat. Reilun kaupan tuotteita myydään yli 120 maassa. Vahvin markkinaosuus reiluilla tuotteilla on Hollannissa, jossa myynti kasvoi lähes neljänneksellä.

Yksittäisten tuotteiden myyntiosuus on myös eräissä maissa suuri. Esimerkiksi Sveitsissä 55 prosenttia myydyistä banaaneista on Reilun kaupan sertifioimia.

Myynnin kasvu on nopeaa myös uusilla Reilun kaupan markkina-alueilla. Etelä-Afrikassa myynti kolminkertaistui, ja oman kansallisen Reilun kaupan järjestönsä juuri perustaneessa Etelä-Koreassa tuotteita myytiin 17 miljoonalla eurolla.

Reilun kaupan tuotteita myydään 120 ja tuotetaan 66 maassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia