Raportti: Ehkäisyn käyttö lisääntynyt huimasti kehitysmaissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Raportti: Ehkäisyn käyttö lisääntynyt huimasti kehitysmaissa

Ehkäisyn käytön lisääntyminen on samalla ehkäissyt 111 000 äitiyskuolemaa kolmessa vuodessa.

Moderneja ehkäisymenetelmiä käyttävien naisten ja tyttöjen määrä köyhimmissä maissa on kasvanut 290,6 miljoonaan. Määrä on yli 24 miljoonaa suurempi kuin vuonna 2012, käy ilmi tuoreesta raportista.

Ehkäisyä käyttää nyt useampi nainen ja tyttö kuin koskaan aiemmin. Kolmen vuoden aikana ehkäisyn lisääntymisen ansiosta on onnistuttu välttämään 80 miljoonaa raskautta, lähes 27 miljoonaa vaarallista aborttia sekä 111 000 äitiyskuolemaa.

Raportin on tehnyt Lontoossa vuonna 2012 perustettu kansainvälinen Family Planning 2020 -aloite, jonka tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä 120 miljoonaa naista ja tyttöä lisää käyttää ehkäisyä. Kohdemaita on 69.

Eniten kehitystä on tapahtunut Etelä-Aasiassa, jossa ehkäisyn käyttö on kasvanut 47 prosenttia. Yksittäisistä maista kasvua on tapahtunut eniten Burundissa, Lesothossa, Malawissa, Senegalissa ja Keniassa, raportissa kerrotaan. Avunantajat puolestaan ovat lisänneet kahdenvälistä apua perhesuunnitteluun kolmanneksella vuodesta 2012.

Hyvästä kehityksestä huolimatta toiveissa oli, että tänä vuonna ehkäisyn käyttäjiä olisi ollut kymmenen miljoonaa nyt saavutettua enemmän, jotta vuoden 2020 tavoite saavutettaisiin. Esimerkiksi Intia, Pakistan ja Filippiinit eivät kuitenkaan edistyneet ehkäisyn lisäämisessä lainkaan, raportissa kerrotaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia