Muotiviikot peruivat diktaattorin tyttären näytöksen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Muotiviikot peruivat diktaattorin tyttären näytöksen

Muoti ja ihmisoikeusrikkomukset eivät kulje käsi kädessä, sanovat New Yorkin muotishow'n järjestäjät.

New Yorkin muotiviikkojen järjestäjäjät ovat ottaneet kantaa Uzbekistanin ihmisoikeusrikkomuksiin perumalla maan presidentin Islam Karimovin tyttären Gulnara Karimovan muotinäytöksen.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat kampanjoineet Karimovan osallistumista vastaan vedoten hänen isänsä itsevaltaisesti hallitseman maan surkeaan ihmisoikeustilanteeseen. Presidentin vanhin tytär on ollut monessa tärkeässä asemassa maan hallinnossa.

"Lasten orjuuttaminen ja toisinajattelijoiden kiduttaminen ei ole koskaan tyylikästä", sanoo Human Rights Watchin Uzbekistan-tutkija Steve Swerdlow. "Olemme iloisia, että muotiviikot eivät esittele suunnittelijaa, joka edustaa niin sortavaa hallitusta."

Karimovan Guli-vaatemerkin oli määrä esitellä kevätkokoelmansa New Yorkissa torstaina. Vaatemerkillä on ollut näytöksiä suurilla muotiviikoilla aiemminkin, mutta ihmisoikeusjärjestöt eivät olleet tienneet kuka suunnittelija on.

Human Rights Watch on tuonut ilmi useita ihmisoikeusrikkomuksia Uzbekistanissa Karimovin hallinnon aikana: raporteissa kerrotaan järjestelmällisestä kidutuksesta, lasten pakkotyöstä ja vakavista kansalaisyhteiskunnan sortotoimista. Useita toimittajia ja aktivisteja on vangittu.

Järjestö toivoo, että myös muotiviikkojen sponsorit tekisivät selväksi, että Karimovaa ei kutsuta paikalle niin kauan kuin maan ihmisoikeustilanne pysyy surkeana.

Tällä hetkellä Karimova on Uzbekistanin YK:n pysyvä edustaja ja Espanjan lähettiläs, ja saanut julkisuutta aiemmin muun muassa laulajana.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia