Luonnonsuojelu innostaa romanialaisnuoria | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Luonnonsuojelu innostaa romanialaisnuoria

Romanialainen vapaaehtoisjärjestö on onnistunut
vuodessa istuttamaan yli 100 000 puuta ja keräämään 70 tonnia roskaa.
Nuoria innostava harrastus paikkaa viranomaistoiminnan aukkoja.

Romanialainen vapaaehtoisjärjestö on onnistunut vuodessa istuttamaan yli 100 000 puuta ja keräämään 70 tonnia roskaa. Nuoria innostava harrastus paikkaa viranomaistoiminnan aukkoja.

Mai Mult Verde (Vihreämpi) -järjestö perustettiin keväällä 2008, ja sen saavutukset ovat ylittäneet suunnitelmat moninkertaisesti. Toimintaan on osallistunut yli 8 000 henkeä.

"Käsitys, että romanialaiset ovat passiivisia eivätkä piittaa yhteisestä hyvästä, on vanha ennakkoluulo eikä vastaa nykytodellisuutta", järjestön viestintäjohtaja Miruna Cugler sanoo.

Puheenjohtaja Dragos Bucurencin mukaan jäsenistöä aktivoi se, että he voivat internetin kautta osallistua hankkeisiin jo suunnitteluvaiheessa.

Järjestö on toistaiseksi keskittynyt roskien keruuseen metsistä ja joista sekä kierrätyksen edistämiseen. Romaniassa jätteestä kierrätetään vain kymmenesosa, kun Saksassa osuus on 60 prosenttia.

Toinen pääkohde on metsänistutus, jota varten valtion metsähallinto tarjoaa maan ja taimet. Ekologista elämäntapaa järjestö kannustaa Bukarestiin perustamansa polkupyörävuokraamon kautta.

Mai Mult Verde työllistää kymmenen henkeä, ja rahoitus tulee yksityisiltä yrityksiltä. Viime vuoden budjetti oli miljoona euroa, mutta Bucurencin mukaan tänä vuonna on jääty laman takia kolmannekseen siitä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia