Ihmisoikeusaktivisti pidätettiin jälleen Saudi-Arabiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ihmisoikeusaktivisti pidätettiin jälleen Saudi-Arabiassa

Syytteenä on muun muassa hallitsijaan kohdistuvan uskollisuuden rikkominen.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat huolissaan saudiaktivisti Waleed Abu al-Khairista, joka on ollut pidätettynä ja eristyksissä yli viikon.

Abu al-Khair pidätettiin viime viikolla, kun hän osallistui omaan oikeudenkäyntiinsä maan pääkaupungissa Riadissa. Syytteisiin kuului ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan muun muassa "hallitsijaan kohdistuvan uskollisuuden rikkominen" sekä "kansainvälisten järjestöjen nostattaminen kuningaskuntaa vastaan".

Abu al-Khair vietiin pois ennen oikeuden käynnin päättymistä eikä hänen omaisilleen ilmoitettu hänen olinpaikastaan vuorokauteen. Hänen vaimonsa kertoi uutiskanava al-Jazeeralle ja uutistoimisto Reutersille, että miestä on pidetty kirkkaiden valojen alla, jotta tämä ei pystyisi nukkumaan.

Abu al-Khair on ihmisoikeusjärjestö Monitor of Human Rights in Saudi Arabian johtaja, hän on vetänyt uudistusmielisten keskusteluryhmää sekä toiminut ihmisoikeusaktivistien asianajajana. Hänet on aiemmin tuomittu muun muassa saudiviranomaisia kritisoivien lausuntojen allekirjoittamisesta. Hän on matkustuskiellossa.

Saudi-Arabian viranomaiset ovat viime aikoina suitsineet maan kansalaisyhteiskuntaa kovin ottein. Maaliskuussa 2013 kaksi ihmisoikeusaktivistia sai vuosien vankeustuomion muun muassa kansankiihotuksesta ja väärän tiedon levittämisestä ulkomaiselle medialle.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia