Emmaus tukee Acehin lapsia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Emmaus tukee Acehin lapsia

Keski-Jaavalla on diakonissa ja erikoissairaanhoitaja Anna-Liisa Jaanu-Ismudjiton ja hänen miehensä Suprapto Ismudjiton perustama lastenkoti, joka ottaa nyt hoiviinsa lapsia myös hyökyaallon koettelemasta Acehista Indonesiassa. Emmaus Helsinki pitää Helsingissä vapaaehtoisvoimin kahta kirpputoria, joiden tuotolla tuetaan mm. tätä lastenkotia.

Kaakkois-Aasian katastrofi koski pahiten Indonesian Acehia Sumatran pohjoiskärjessä. Sen raunioituneissa kylissä jäi paljon lapsia orvoiksi.

Keski-Jaavalla on diakonissa-erikoissairaanhoitaja Anna-Liisa Jaanu-Ismudjiton ja hänen miehensä Suprapto Ismudjiton perustama lastenkoti, joka ottaa nyt hoiviinsa lapsia myös Acehista. Lastenkoti on perustettu vuonna 1984 ja siitä vastaa Yayasan Penghibur –yhdistys, jolla on myös muita sosiaalisia projekteja omassa kylässään ja lähikylissä.

Lastenkoti ei voi koskaan olla omavarainen. Niinpä lastenkoti on saanut alusta saakka tukea Emmaus Helsingiltä ja sen kautta ”lastenkodin kummeilta”. Aluksi sen kaikki lapset ja nuoret olivat tavalla tai toisella lepran vammauttamia. Sittemmin kotiin on otettu myös hylättyjä, vammaisia, kehitysvammaisia ja äärimmäisessä köyhyydessä olleiden perheiden lapsia.

Lastenkoti on normaalioloissa tarkoitettu 40:lle koululaiselle. Tänään Penghibur maksaa myös 7 kotonaan asuvan köyhän lapsen koulumaksut omassa kylässään.

Kun Itä-Timorin itsenäistymisen viimeisessä vaiheessa timorilaisia lapsia jäi paljon orvoiksi, Yayasan Penghiburin lastenkoti otti vuonna 1999 omien lastensa lisäksi vastaan 15 peruskoululaista. Heistä 10 on palannut Timorille, missä Yayasan Penghibur maksaa heidän koulumaksunsa. Viisi lasta on tullut Timorilta tilalle. Kolme ensimmäisistä itätimorilaisista on ammatillisessa koulutuksessa (kätilö, sairaanhoitaja, sihteeri), josta Penghibur vastaa joidenkin sponsorien kanssa.

Jo yli 200 nuorta on lähtenyt lastenkodista koulunsa lopetettuaan itsenäiseen elämään. Nyt lastenkodissa on tilaa myös 10 Acehin lapselle.

Emmaus Helsinki pitää Helsingissä vapaaehtoisvoimin kahta kirpputoria, joiden tuotolla tuetaan mm. Yayasan Penghiburin lastenkotia. Sen lisäksi Emmauksella on keräystili, johon kuka tahansa voi antaa säännöllisesti, silloin tällöin tai vaikka vain kerran tukea lapsille, heidän koulutukseensa ja terveydenhoitoonsa. Valtakunnalliseen rahankeräykseen on vuosittain uusittava lääninhallituksen lupa. Emmauksen keräystililtä ei käytetä mitään Emmaukselle itselleen tai muihin projekteihin, kuin siihen mihin se on lahjoitettu.

Keräystili on Sampo 800017-1333297, mainitse Indonesia. Lastenkoti tarvitsee tukea jatkuvasti ja aivan erityisesti nyt, kun se ottaa vastaan Acehista sekä fyysistä että henkistä apua tarvitsevia lapsia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia