Uutiset

Bhutanin maataloudesta täysin luomua

Bhutan on ilmoittanut kieltävänsä torjunta-aineiden käytön ja siirtyvänsä kokonaan luomutuotantoon.

Bhutan on ilmoittanut siirtävänsä koko maataloutensa luomutuotantoon. Maa aikoo kieltää torjunta-aineiden käytön ja luottaa lannoituksessa jatkossa luonnonmukaiseen eläinten lantaan.

Vaikka luomutuotantoon siirtyminen tarkoittaa pienempää satoa, hallitus uskoo tuotannon kasvavan. Erityisesti laadukkaiden elintarvikkeiden viennin Kiinaan ja Intiaan odotetaan lisääntyvän.

Bhutanin maatalous- ja metsäministeri Pema Gyamtsho kertoi kestävän kehityksen konferenssissa Intiassa, että päätös siirtyä luomutuotantoon liittyy sekä buddhalaiseen luonnon kunnioittamiseen, että käytännöllisyyteen.

"Meillä on vuoristoinen maasto. Kemikaalit eivät pysy siellä missä niitä käytetään, vaan ne vaikuttavat veteen ja kasveihin" hän sanoi.

Gyamtshon mukaan maan useimmat maatilat harjoittavat perinteistä maanviljelyä, joten tuotanto on jo nyt pääosin luomua. Kokonaan luomuun siirtymiselle ei ole asetettu aikarajaa, vaan tuotantoa lisätään hiljalleen.

Länsimaissa on perinteisesti uskottu, että luomuun siirtyminen tarkoittaa pienempiä satoja. Bhutanissa ja muualla Aasiassa pienviljelijät kehittävät kuitenkin uusia tekniikoita, joilla maaperän laatu ei heikkene ilman lannoitteita.

Viime vuosien poikkeuksellisen lämpimät säät ovat kuitenkin lisänneet tuholaisten määrää ja osa viljelijöistä myös epäilee torjunta-aineista luopumista. Vaikka tuholaismyrkkyjen käyttö on Bhutanissa on ollut vähäistä, osa viljelijöistä epäilee, että tulevaisuudessa paine niiden käyttämiselle saattaa kasvaa.

Maatalous ja kehitysmaat maatalousruokabiodiversiteettiilmastonmuutosmaaperä Bhutan

Lue myös

Maanviljelijä ja härkä

Säästöryhmät auttavat pienviljelijöitä Sambiassa

”Kunpa tämä olisi tapahtunut aikaisemmin”, sanoo 78-vuotias säästöryhmään liittynyt viljelijä Lameck Sibukale. Hän on onnistunut ostamaan uuden kyntöhärän ryhmän tuotolla.
Kuivunutta maata Sri Lankassa

Pahin kuivuus 40 vuoteen on ajanut Sri Lankan viljelijät ahtaalle

Viime vuoden ennätysmäisen kuivuuden vuoksi muun muassa pienviljelijä Newton Gunathileka joutuu nyt elättämään itsensä satunnaistöillä kaupungissa.
Pelto Argentiinassa

Argentiinan soijapääkaupunki purkamassa glyfosaattikiellon

Rosarion kaupungissa kiellettiin kasvimyrkky glyfosaatin käyttö, mutta soijantuottajat saivat käännettyä valtuutettujen pään.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Mies pitää lennokkia kädessä väkijoukon edessä.

Lennokit ovat nouseva trendi myös kehitysmaissa – maailman suurin lennokkien testialue löytyy Malawista

Unicef testaa Malawissa, sopisivatko lennokit esimerkiksi mobiiliyhteyksien laajentamiseen tai koleran ehkäisyyn. Asiantuntijoiden mukaan lennokeissa piilee suuria mahdollisuuksia, vaikka ne eivät olekaan ihmelääke köyhyyteen.
Myanmarin ja YK:n liput parlamenttitalon edustalla

Myanmar vapauttaa tuhansia vankeja – monet poliittiset vangit jäivät telkien taakse

Myanmar lupasi uudenvuoden päivän kunniaksi vapauttaa yli 8 000 vankia, joista 36 poliittisia vankeja. Ihmisoikeusjärjestöt muistuttavat, että tärkeämpää olisi uudistaa maan poliittista järjestelmää.
Ihmisiä laittomalla kaatopaikalla Argentiinassa

Roskien saartamassa Buenos Airesissa kiistellään jätteenpoltosta

Buenos Airesin kaupunki haluaisi kumota Argentiinan jätteenpolttokiellon selvitäkseen jäteongelmastaan. Vastustajat pelkäävät, että sen jälkeen kierrätyksen kehittäminen unohtuisi.
Ilman kasvoja kuvattuja lapsia rivissä koulutarvikkeet käsissään

Aseelliset ryhmät vapauttivat lapsisotilaita Etelä-Sudanissa

Yli 200 lasta pääsi tällä viikolla pois aseistettujen ryhmien riveistä. Tuhansien alaikäisten arvellaan yhä olevan taistelijoina.