Aloite: Kansalaistoiminta esiin Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Aloite: Kansalaistoiminta esiin Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella

Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry, Suomen Liikunta ja Urheilu ry ja Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry vaativat yhteisellä aloitteellaan, että kansalaisjärjestöt saavat EU:ssa virallisen ja konsultatiivisen roolin toimielinten dialogissa ja asioiden valmistelussa.

Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry, Suomen Liikunta ja Urheilu ry ja Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry luovuttivat 1.6. pääministeri Matti Vanhaselle yhteisen aloitteen koskien yhdistystoimintaa. Yhdistysten erityisasema on turvattava kansallisessa ja EU:n lainsäädännössä.

Suomen kolme suurinta kansalaistoiminnan kattojärjestöä pitävät tärkeänä sitä, että kansalaisjärjestöt saavat Euroopan unionissa asioiden valmistelussa ja unionin toimielinten dialogissa konsultatiivisen ja virallisen roolin. On tärkeää vahvistaa kansalaisten äänen kuulumista päätöksenteossa.

Aloitteen tarkoitus on, että Suomen EU-puheenjohtajuuskauden aikana käynnistetään uudestaan 1990-luvun loppupuolella aloitettu yhdistystoimintaa koskevaa lainsäädäntötyö. EU:n lainsäädäntö vaikuttaa yhdistysten toimintaedellytyksiin, vaikka näin ei olekaan ollut tarkoitus.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Riitta Särkelä, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry, puh. 050 63663,

Yhteysjohtaja Kerstin Ekman, Suomen Liikunta ja Urheilu ry, puh. 0400 407 539,

Pääsihteeri Jukka Tahvanainen, Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry, puh. 040 900 4875,

(SLU, Liikunnan ja Urheilun Maailma 9/06)

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia