YK-järjestöiltä hätäapua Jordanian rajalla jumissa oleville syyrialaisille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK-järjestöiltä hätäapua Jordanian rajalla jumissa oleville syyrialaisille

YK-järjestöt ovat onnistuneet toimittamaan ruokaa ja humanitaarisia avustustarvikkeita yli 75 000 syyrialaiselle, jotka ovat olleet jumissa ilman apua lähes kaksi kuukautta.

Maailman ruokaohjelma, YK:n pakolaisjärjestö, UNICEF ja Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö ovat onnistuneet toimittamaan ruokaa ja humanitaarisia avustustarvikkeita yli 75 000 syyrialaiselle, jotka ovat jumissa Syyrian ja Jordanian rajalla.

Jordania sulki Ruqbanin raja-aseman ja julisti alueen suljetuksi sotilasalueeksi kesäkuussa, kun rajalla tehtiin autopommi-isku. Rajasulku esti avustusten toimittamisen lähes täysin melkein kahdeksi kuukaudeksi.

"Näiden naisten, miesten ja lasten tilanne on muuttunut huonommaksi päivä päivältä, sillä he eivät ole voineet ylittää rajaa tai palata takaisin, tiedottaa Maailman ruokaohjelma.

Raja-asema sijaitsee autiomaassa, jossa lämpötilat voivat nousta 50 celsiusasteeseen ja hiekkamyrskyjä esiintyy useasti. Ihmiset, joista suuri osa on naisia ja lapsia, asuvat hätämajoitusteltoissa, eikä heillä ole ollut riittävästi ruokaa ja vettäkin hyvin vähän. Ihmisiä on kuollut ja sairastunut, joten myös terveydenhoitoa tarvitaan kipeästi.

Nyt toimitettavan ruokaavun pitäisi riittää kuudeksi kuukaudeksi eteenpäin.

UNCHR:n arvion mukaan syyrialaispakolaisia on Jordaniassa 660 000, mutta todellinen lukema lienee korkeampi. Ihmisoikeusjärjestöt, kuten Amnesty International, ovat toistuvasti kritisoineet Jordanian pakolaisleirien oloja ja pommi-iskun aiheuttamaa rajasulkua.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia