Syyrian humanitaarinen kriisi räjähtämässä käsiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Syyrian humanitaarinen kriisi räjähtämässä käsiin

YK:n arvion mukaan jo yli yhdeksän miljoonaa syyrialaista eli lähes 40 prosenttia maan väestöstä on humanitaarisen avun tarpeessa.

YK:n humanitaarisen toimiston (OCHA) arvion mukaan jo yli yhdeksän miljoonaa syyrialaista eli lähes 40 prosenttia maan väestöstä on humanitaarisen avun tarpeessa, raportoivat uutislähteet. Avun tarvitsijoista 6,5 miljoonaa on maan sisäisiä pakolaisia.

YK:n turvallisuusneuvostossa tällä viikolla puhuneen OCHA:n johtaja Valerie Amosin mukaan humanitaarinen tilanne Syyriassa on heikkenemässä nopeasti ja vääjäämättömästi. Amos vetosi neuvostoon, että se suostuttelisi osapuolia turvaamaan humanitaarisen avun toimittamisen sekä varmistamaan suojan siviileille.

Viime viikolla kansainväliset järjestöt vuorostaan vetosivat konfliktin osapuoliin tulitauon julistamisen puolesta, kun maan koillisosissa todettiin poliotapauksia. Syyrian hallitus on sittemmin luvannut varmistaa rokotusten ja humanitaarisen avun toimittamisen kaikille syyrialaislapsille, myös kapinallisten hallitsemille alueille. 

Samaan aikaan joukko YK:n järjestöjä on ilmoittanut ryhtyvänsä koordinoituihin ponnisteluihin, jotta Syyriassa ja sen lähialueilla oleville pakolaisille saadaan paremmin apua.

Syyrian kolmatta vuotta jatkuneessa konfliktissa on saanut surmansa yli 100 000 ihmistä. Kansainvälisen yhteisön ajamille rauhanneuvotteluille hallituksen ja opposition välillä ei tähän mennessä ole onnistuttu asettamaan päivämäärää. Konfliktinratkaisua tällä viikolla Genevessä käsitelleet YK:n, Yhdysvaltojen ja Venäjän edustajat eivät päässeet yksimielisyyteen neuvotteluihin osallistuvista maista, Syyrian presidentti Bashar al-Assadin roolista tai siitä, kuka neuvotteluissa edustaisi oppositiota.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia