Pizzaketjun palkintorahat kehitysyhteistyöhön | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pizzaketjun palkintorahat kehitysyhteistyöhön

Suomen World Visionin työ Sri Lankassa erityisopetusta tarvitsevien lasten opiskelumahdollisuuksien parantamiseksi on saanut yllätyslahjoituksen.

Pizza Online on lahjoittanut Fonectan Paikkakunnan paras -kilpailusta voittamansa 10 000 euroa Suomen World Visionin Sri Lankassa toteuttamalle erityisluokkaprojektille, uutisoi järjestö internetsivuillaan.

Pizzaketjun lahjoittamalla summalla on tarkoitus rakentaa uusi erityisluokka, hankkia pulpetteja ja opetustarvikkeita sekä kohentaa tilojen hygieniaolosuhteita mm. rakentamalla liikuntaesteisille sopivia saniteettitiloja. Yrityksen lahjoittama summa kattaa erityisluokan kunnostuskustannukset kokonaisuudessaan.

Suomen World Vision on jo aiemmin osana Kalpitiyan aluekehitysohjelmaa tukenut alueelle marraskuussa 2010 perustettua erityisluokkaa maksamalla luokka-avustajan palkan. Tarpeellista luokkauudistusta järjestö ei kuitenkaan ole ennen lahjoitusta pystynyt toteuttamaan.

Kalpitiyan erityisluokka on alueella ainoa laatuaan, eikä se edelleenkään pysty palvelemaan kuin pientä osaa eritysopetusta tarvitsevista lapsista. Suomen World Visionin Aasian aluepäällikkö Miikka Niskanen toivookin, että luokka voisi toimia esimerkkinä alueen muille kouluille. Hän muistuttaa myös, että luokalla on suuri symbolinen arvo: "Vammaisen lapsen ja hänen perheensä profiili muuttuu täysin."

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia