Egyptin armeijan johto lupaa luopua neitsyystesteistä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Egyptin armeijan johto lupaa luopua neitsyystesteistä

Pidätetyille naisille tehtiin Egyptissä neitsyystestejä, jotta sotilaita ei voitaisi syyttää raiskauksista, kertoo kenraalimajuri Abdel Fattah al-Sisi.

Egyptin armeija lopettaa neitsyystestien tekemisen naisille, lupaa armeijan johtoon kuuluva kenraalimajuri Abdel Fattah al-Sisi.

Al-Sisi myönsi ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin pääsihteerille Salil Shettylle, että maaliskuussa pidätetyille naisille on tehty neitsyystestejä, jotta armeijaa voitaisiin suojella raiskaussyytöksiä vastaan. Hänen mukaansa testejä ei enää tehdä.

Egyptin armeija tyhjensi maaliskuussa väkivaltaisesti Kairon Tahrir-aukion, jolla protestoijat olivat osoittaneet mieltään. 17 naista pidätettiin, heille annettiin sähköshokkeja, heidät pakotettiin neitsyystesteihin ja heitä uhattiin prostituutiosyytteillä.

Useat heistä saivat tuomion häiriökäyttäytymisestä, omaisuuden tuhoamisesta, liikenteen estämisestä ja aseiden hallussapidosta.

Al-Sisin mukaan turvallisuusjoukkojen toimintakulttuuria on tarpeen muuttaa ja vakuutti, että uusien ohjeiden mukaan mielenosoittajia tai pidätettyjä ei saa pahoinpidellä.

Egyptissä on viime aikoina keskusteltu myös muista ihmisoikeusloukkauksista. Muun muassa tuhansia siviilejä, kuten mielenosoittajia ja pikkurikollisia, on asetettu syytteeseen sotilastuomioistuimessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia