Yli puolet pakolaisista elää kaupunkislummeissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yli puolet pakolaisista elää kaupunkislummeissa

YK:n pakolaisjärjestö vetoaa yksityiseen sektoriin saadakseen katettua lähes puolen miljardin euron rahoitusvajeensa.

(IPS) -- Yli puolet maailman pakolaisista elää kaupunkislummeissa turvattomina ja vailla palveluja, sanoo YK:n pakolaisvirasto UNHCR. Järjestö vetoaa nyt yksityiseen sektoriin saadakseen katettua lähes puolen miljardin euron rahoitusvajettaan.

Kotoaan paenneita on maailmassa yli 60 miljoonaa, joista 20 miljoonaa on joutunut jättämään kotimaansa. Noin neljännes pakolaisista asuu leireissä, mutta paljon suurempi joukko kärvistelee tilapäismajoituksessa kaupunkien reunoilla esimerkiksi Libanonissa, Meksikossa ja Tansaniassa.

UNHCR:ltä liikenee apua lähinnä vain leireille, sanoo YK:n apulaispääsihteeri Jan Eliasson.

Järjestö sai vuonna 2015 kahdeksan prosenttia rahoituksestaan yksityiseltä sektorilta. Ketään ei jätetä ulos -kampanja vetoaa nyt yksityishenkilöihin, yrityksiin ja säätiöihin. Tavoitteena on parantaa kahden miljoonan pakolaisen asuinoloja vuoteen 2018 mennessä.

Ihmisen terveys ja hyvinvointi vaarantuvat vakavasti, jos hänellä ei ole turvallista paikkaa, jossa nukkua, syödä, opiskella, säilyttää tavaroita ja nauttia yksityisyydestä, UNHCR muistuttaa.

Artikkeli on osa maailma.netin vuosina 2015–2016 toteutettavaa Pitkäsoittoa kehityspolitiikasta -juttusarjaa. Hanke on rahoitettu ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuella.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia