YK:n Palestiinan ihmisoikeusraportoija jättää tehtävänsä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK:n Palestiinan ihmisoikeusraportoija jättää tehtävänsä

Israel pitää ihmisoikeusneuvostoa puolueellisena eikä ole päästänyt YK-raportoija Makarim Wibisonoa miehitetyille Palestiinalaisalueille.

YK:n Palestiinalaisalueen ihmisoikeusraportoija Makarim Wibisono on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä, koska Israel ei ole päästänyt häntä Palestiinalaisalueille suorittamaan työtään.

"Valitettavasti yritykseni auttaa parantamaan Israelin miehityksestä kärsivien palestiinalaisten elämää on tehty tyhjäksi jokaisella askeleella", eilen eroilmoituksensa jättänyt Wibisono sanoi.

Hän sanoi olevansa erittäin huolissaan alueen ihmisoikeusloukkauksista sekä kansainvälisen humanitaarisen avun loukkauksista.

Indonesialainen Wibisono on YK:n ihmisoikeusneuvoston nimittämä riippumaton tarkkailija, joka aloitti tehtävässään kesäkuussa 2014. Vuonna 1993 perustetun tehtävän tarkoituksena on miehitetyn Palestiinalaisalueen ihmisoikeustilanteen tarkkailu.

Wibisono sanoi olleensa tehtävän vastaanottaessaan siinä uskossa, että Israel takaisi hänelle pääsyn miehitetyille alueille. Pyynnöt päästä alueelle eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

YK-raportoija ei ole miellyttänyt Israelia, sillä sen mukaan YK:n ihmisoikeusneuvosto on puolueellinen.

"Israelin päätös oli seurausta raportoijalle annetusta vääristyneestä ja puolueellisesta mandaatista. Myös israelilaisten ihmisoikeuksia rikotaan joka päivä palestiinalaisten toimesta, ja niin kauan kuin tämä jätetään huomiota, neuvostoa ei oteta vakavasti toimijana, joka kunnioittaa ihmisoikeuksia", sanoi ulkoministeriön edustaja Emmanuel Nahshon uutistoimisto Reutersin mukaan.

Israel on miehittänyt Länsirantaa vuodesta 1967. Siitä erillisen Gazan miehitys loppui vuonna 2005, mutta alue on käytännössä yhä Israelin saartama. Wibisono on vaatinut muun muassa Gazan saarron lopettamista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia