YK varoittaa kostoiskuista Malissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK varoittaa kostoiskuista Malissa

Kapinallisjoukkojen kukistamisen jälkeen huolena ovat kostoiskut siviiliväestöä kohtaan.

YK varoittaa siviiliväestöä kohtaan suunnatuista kostoiskuista Malissa. Hallituksen joukot kukistivat kapinallisjoukot Ranskan avulla, mutta nyt pelkona ovat kostotoimet tuareg- ja arabiväestöä kohtaan, kertoo UN News Centre.

YK kehottaa hallitusta suojelemaan ihmisiä mahdollisilta kostoiskuilta, huolimatta heidän etnisestä taustastaan.

"Vaikka kaupunkien vapautuminen kapinallisjoukkojen ja ääriryhmien hallinnasta on tuonut toivoa pohjoismalilaisille, olen syvästi huolissani kostoiskujen vaarasta tuareg- ja arabiväestöä kohtaan", järjestön kansanmurhan ehkäisyn erityisasiantuntija Adama Dieng sanoo.

Dieng sanoo olevansa huolissaan syytöksistä, joiden mukaan Malin armeija olisi syyllistynyt vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin siviilejä kohtaan. Järjestölle on raportoitu muun muassa joukkoteloituksista ja ryöstelyistä arabi- ja tuaregyhteiöissä, joita on syytetty aseellisten ryhmien tukemisesta heidän etnisen taustansa takia, YK kertoo.

Hyökkäysten lisäksi ihmisten paluuta kotiseuduille kriisin jälkeen hidastaa myös teiden huono kunto, sanoo YK:n pakolaisjärjestö UNHCR. Koteja on tuhoutunut, ja ruuan, polttoaineen ja sähköpuute sekä puutteellinen terveydenhuolto vaikeuttavat ihmisten elämää.

Pakolaisvirta naapurimaihin jatkuu, sillä hyökkäykset ja kostotoimien pelko ajaa ihmisiä alueelta jatkossakin, järjestö sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia