YK vaatii vihreämpiä keinoja taisteluun köyhyyttä vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK vaatii vihreämpiä keinoja taisteluun köyhyyttä vastaan

Jotta oikeudenmukainen hyvinvointi olisi mahdollista, ekologisiin ruoantuotantotapoihin pitää siirtyä vuoteen 2050 mennessä, sanoo YK.

YK:n talous- ja sosiaaliasioiden osasto DESA vaatii uudessa raportissaan täydellistä muutosta tapoihin, joilla taistelua ihmisten hyvinvoinnin puolesta käydään. Raportin mukaan viime vuosikymmeninä saavutettu talouskehitys on tapahtunut epätasaisesti ja pitkälti ympäristön hyvinvoinnin kustannuksella.

Raportin mukaan perinteisten, ekologisesti vastuuttomien keinojen käyttö kehityksen lisäämiseksi ei ole enää oikeutettua. Esimerkiksi vuosien 2007-2008 ruokakriisin sanotaan paljastaneen laajamittaisia rakenteellisia ongelmia maailman ruoantuotannossa, mitkä näkyvät korkeina hiilipäästöinä, ilmaston lämpenemisenä sekä vesien saastumisena.

Raportissa vaaditaan, että uusiutuvan energian käyttöön ja ekologisempiin ruoantuotantotapoihin siirrytään vuoteen 2050, mikä on kaksi kertaa nopeammin kuin mitä aiemmat teknologiset siirtymät ovat kestäneet.

Raportissa vaaditaan puhtaamman energiateknologian lisäämistä, kestävämpää maa- ja metsätaloutta sekä ei-biohajoavan jätteen määrän vähentämistä. Onnistuakseen siirtymä vaatii uudenlaista politiikkaa: hallituksilta aiempaa aktiivisempaa roolia, vahvempaa kansainvälistä yhteistyötä sekä merkittäviä muutoksia monenvälisen kauppaann ja rahoitusmekanismeihin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia