YK: Syyrian sisällissodassa jo yli 190 000 kuollutta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK: Syyrian sisällissodassa jo yli 190 000 kuollutta

Synkät tilastot eivät todennäköisesti kerro koko totuutta ja ovat alakanttiin arvioituja, järjestö sanoo.

(Kuva: HonestReporting.com / cc 2.0)

Kolme vuotta kestäneessä Syyrian sisällissodassa on kuollut jo yli 190 000 ihmistä, sanoo YK:n ihmisoikeustoimisto. Uhrimäärä on kaksinkertaistunut YK:n vuosi sitten julkaiseman edellisen raportin jälkeen.

Toimiston mukaan luvuista paistaa läpi Syyrian konfliktin raakaa luonne ja monimutkaisuus. Kevään 2011 verisesti murskatuista mielenosoituksista alkanut konflikti on nyt monimutkainen sisällissota, jossa useat eri ryhmittymät taistelevat toisiaan vastaan.

Viime aikoina uhrimäärää ovat kasvattaneet erityisesti ISIS-järjestön tekemät iskut kilpailevia ryhmittymiä vastaan, YK-sanoo.

Synkät tilastot eivät todennäköisesti kerro koko totuutta ja ovat pahasti alakanttiin arvioituja, toteaa YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Navi Pillay.

YK:n tarkka tilastointi päättyy huhtikuuhun 2014, johon mennessä vahvistetuista uhreista 85 prosenttia oli miehiä ja yhdeksän prosenttia naisia. Lähes 9000 lapsen on arvioitu menettäneen henkensä.

Tilastot on koottu yhteistyössä usean syyrialaisen kansalaisjärjestön ja tutkimuslaitoksen kanssa.

YK:n turvallisuusneuvosto on yrittänyt useaan otteeseen asettaa Syyrian kauppasaartoon hallituksen jatkaman väkivallan vuoksi, mutta päätöslauselmat ovat kaatuneet neljä kertaa Venäjän vastustukseen.

Lisää uusi kommentti