YK: Kuivuus ajanut miljoonat keskiamerikkalaiset ruokapulaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK: Kuivuus ajanut miljoonat keskiamerikkalaiset ruokapulaan

Lähiaikoina ruokaturva heikkenee entisestään, kun ruokavarastot hupenevat.

Lähes 2,5 miljoonaa ihmistä Hondurasissa, Guetemalassa ja El Salvadorissa on ajautunut ruokapulaan pitkällisen kuivuuden vuoksi, varoittaa YK. Kuivuus on ajamassa maat humanitaariseen kriisiin, kertoi YK:n humanitaarisen avun tiedottaja Jens Laerke joulukuussa.

Riskiryhmään kuuluvat pienviljelijät ja maatyöläiset sekä pienituloiset lapsiperheet. Lapset ja raskaana olevat naiset sekä naisten johtamat kotitaloudet ovat kaikkein haavoittuvaisimpia.

El Salvadorin pahimmin kärsineillä alueilla jopa yli 80 prosenttia viljelijöistä on menettänyt koko satonsa. Hondurasissa ja Guatemalassa on menetetty 75 prosenttia maissista ja pavuista. Myös tuhatmäärin karjaa on kuollut kuivuuteen.

Lähiaikoina tilanteen pelätään pahenevan, kunhan perheet ovat kuluttaneet ruokavarastonsa loppuun, Laerke varoitti.

Guatemalan hallitus on ilmoittanut maan lukuisien alueiden olevan katastrofitilassa. Viime vuoden lokakuuhun mennessä 30 000 perhettä oli kuluttanut ruokavarastonsa loppuun.

Guatemala on pyytänyt 17:aa miljoonaa dollaria eli noin 14:ta miljoonaa euroa kansainvälistä apua kriisin ratkaisemiseksi. Honduras on pyytänyt yli 13:a miljoonaa dollaria, ja myös El Salvador suunnittelee avun pyytämistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia