YK: Jemen sisällissodan partaalla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK: Jemen sisällissodan partaalla

YK on huolissaan Jemenistä, jossa väkivalta näyttää riistäytyneen käsistä.

YK on huolissaan Jemenistä, jossa väkivalta näyttää riistäytyneen käsistä. YK:n ihmisoikeuspäävaltuutetun toimiston OHCHR:n mukaan maa on jo sisällissodan partaalla.

Jemeniläiset alkoivat protestoida yli 30 vuotta vallassa ollutta presidentti Ali Abdullah Salehia vastaan helmikuussa. Satoja ihmisiä on kuollut mielenosoituksissa, joihin hallitus on vastannut kovin ottein.

Väkivalta paheni viime viikolla suoranaisiksi taisteluiksi Salehin joukkojen ja tätä vastustavien heimoryhmittymien välillä, kun Saleh kieltäytyi jo kolmatta kertaa väistymästä tehtävistään. YK on saanut tietoja kymmenistä uusista siviiliuhreista, ja hallituksen kerrotaan muun muassa tulittaneen asuinalueita.

YK:n humanitaarisen avun koordinointiyksikön OCHA:n mukaan pääkaupunki Sanaassa sadat ihmiset ovat paenneet kodeistaan. Maan eteläosassa sijaitsevassa Taizissa sotilaiden kerrotaan ampuneen mielenosoittajia, ja terroristijärjestö al-Qaidan kerrotaan ottaneen haltuunsa eteläisen Zinjibarin kaupungin.

YK pelkää Jemenissä humanitaarista kriisiä. Maassa on jo valmiiksi satoja tuhansia pakolaisia, ja suuri osa sen asukkaista elää köyhyydessä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia