YK ja Afrikan unioni tehostamaan lasten suojelua konflikteissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK ja Afrikan unioni tehostamaan lasten suojelua konflikteissa

Lasten suojeleminen halutaan ulottaa kaikkeen Afrikan unionin rauhaa ja turvallisuutta vahvistavaan työhön.

Afrikan unioni ja YK ovat sopineet vahvistavansa lasten suojelua Afrikan konfliktialueilla yhteistyössä UNICEFin kanssa, kertoo YK:n uutispalvelu. Sopimus yhteistyöstä allekirjoitettiin syyskuun puolivälissä.

Suojelua tarvitaan, sillä merkittävä osa aseellisten konfliktien keskellä elävistä lapsista on afrikkalaisia. Myönteisestä kehityksestä huolimatta esimerkiksi lapsisotilaiden värväys ja muut vakavat ihmisoikeusongelmat jatkuvat edelleen, toteavat järjestöt yhteisessä tiedotteessaan.

Nyt sovitun yhteistyön tarkoituksena on kasvattaa Afrikan unionin roolia rauhanvälityksessä ja -turvaamisessa sekä ulottaa lasten suojeleminen kaikkeen AU:n rauhaa ja turvallisuutta edistävään toimintaan, toteavat järjestöt.

Lisäksi pyritään lisäämään rauhanturvaajien koulutusta sekä mukauttamaan kansallisia lainsäädäntöjä alueellisten ja kansainvälisten lapsen oikeuksien sopimusten kanssa.

"Emme kykene luomaan hyvinvoipaa ja oikeudenmukaista tulevaisuutta mantereemme lapsille, ellemme tee kaikkea suojellaksemme heitä sodan ja väkivallan vitsauksilta", sanoi AU:n rauhan ja turvallisuuden osaston johtaja El-Ghassim Wane.

Lisää uusi kommentti