Yhdysvalloista tullut ennätyksellisen epäsuosittu Pakistanissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yhdysvalloista tullut ennätyksellisen epäsuosittu Pakistanissa

Osama bin Ladenin surmaaminen ja Yhdysvaltojen lennokki-iskut nakertavat jo ennestään laimeaa uskoa liittolaisuuteen.

Pakistanilaisten luottamus Yhdysvaltojen johtajuuteen on tippunut ennätysalhaalle, selviää Gallupin tekemästä tutkimuksesta.

Maan kansalaisten tyytymättömyys suhteisiin Yhdysvaltojen kanssa on ollut aina laimeaa, mutta tyytymättömyys on kasvanut rajusti presidentti Barack Obaman ensimmäisen kauden aikana. Tällä hetkellä jopa yhdeksän kymmenestä pakistanilaisesta sanoo nyt paheksuvansa Yhdysvaltojen toimia alueella.

Gallupin mukaan Yhdysvaltojen heikkoon suosioon vaikuttaa erityisesti Osama bin Ladenin tappaminen, jonka nähtiin yleisesti loukkaavan Pakistanin kansallista itsemääräämisoikeutta.

Samalla Yhdysvaltojen jatkuvat iskut miehittämättömillä lennokeilla Pakistanin heimoalueilla ovat vaikuttaneet siihen, että tällä hetkellä yli puolet kansalaisista pitää vuorovaikutusta länsimaihin haitallisena. Hieman yli 30 prosenttia piti vuorovaikutusta hyödyllisenä ja loput 13 prosenttia oli asiasta epävarmoja.

Gallupin mukaan Pakistanin ja Yhdysvaltojen liittolaissuhde tulee julkisen arvioinnin alaiseksi tulevan kevään vaaleissa, joissa maan nykyinen johto siirtää ensimmäistä kertaa maan historia aikana vallan demokraattisesti uudelle johdolle.

Lisää uusi kommentti