Yhdysvallat kielsi pakkotyöllä valmistettujen tuotteiden maahantuonnin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yhdysvallat kielsi pakkotyöllä valmistettujen tuotteiden maahantuonnin

Uusi laki sulkee 85 vuotta voimassa olleen porsaanreiän.

Yhdysvallat on kieltänyt pakkotyöllä valmistettujen tuotteiden maahantuonnin lailla. Presidentti Barack Obama allekirjoitti viime viikolla lain, joka hyväksyttiin osana laajempaa kaupankäyntiin liittyvää lakipakettia.

Orja- ja lapsityövoimalla tuotettujen tuotteiden maahantuonti oli Yhdysvalloissa kiellettyä jo aiemmin, mutta laissa oli ollut 85 vuoden ajan porsaanreikänä poikkeus, joka salli tuonnin siinä tapauksessa, että tuotteen kysyntä ylittää kotimaisen tuotannon, kertoo brittilehti The Independent.

Uusi laki  edellyttää, että vuosittain tuotetaan raportti, jossa kerrotaan, minkä tuotteiden maahanpääsy on viimeisen vuoden sisällä estetty.

Kansainvälisten medioiden mukaan tarkkailun alle saattavat joutua Yhdysvaltain työministeriön ylläpitämällä listalla olevat tuotteet. Lista mainitsee mahdollisesti pakkotyövoimalla valmistetuiksi tuotteiksi esimerkiksi thaimaalaisen katkaravun ja kalan, nigerialaisen kaakaon ja malesialaisen elektroniikan sekä palmuöljyn.

Yhdysvaltalainen Human Rights First -järjestö on tyytyväinen kieltoon. Se vaatii kongressia kuitenkin varmistamaan, että lain toimeenpanoon osoitetaan myös resursseja.

YK:n alaisen Kansainvälisen työjärjestön ILO:n mukaan lähes 21 miljoonaa ihmistä on pakkotyön uhreja, ja bisnes tuottaa vuosittain 150 miljardia dollaria, eli noin 136 miljardia euroa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia