WWF: Leikkaukset torppaamassa Saaristomeren suojeluhankkeet | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

WWF: Leikkaukset torppaamassa Saaristomeren suojeluhankkeet

Loma-asuntorakentamisen salliminen on pilaamassa erämaisen saariston, järjestö sanoo.

(Kuva: Rocker2511 / Flickr.com / cc 2.0)

Ympäristöministeriön esittämät leikkaukset uhkaavat pysäyttää luontoarvoiltaan arvokkaan Saaristomeren saarten suojeluohjelmat, pelkää luonnonsuojelujärjestö WWF.

Saariin suunnitteilla olleet kansallispuiston laajentamis- ja Natura-hankeet uhkaavat nyt jäädä loma-asuntojen rakentamisen alle, järjestö arvioi.

Loma-asuntojen määrä alueella on moninkertaistunut muutamassa vuosikymmenessä. Samalla saaristokunnissa on lisäksi käynnissä suuria rakennushankkeita, joilla lisätään loma-asuntojen määrää.

"Loma-asuntojen rakentamisen kiivas tahti uhkaa monia suojelun arvoisia saaria. Rakentamisen salliminen muuttaakin nämä alueet lopullisesti. Olemme menettämässä erämaisen saaristomme", sanoo WWF Suomen metsäasiantuntija Panu Kunttu.

WWF toivookin, että kansallispuiston maapinta-alaa laajennettaisiin ja Natura-suojeluohjelma vietäisiin päätökseen niillä 10 alueella, joilla suojelun toteuttaminen on vielä kesken.

Vuodesta 1983 olemassa ollut Saaristomeren kansallispuisto on UNESCOn biosfäärialue ja se on osa Euroopan kansallispuistojen Pan Parks -verkostoa. Natura-alueet kuuluvat Euroopan suojealueiden verkostoon.

Lisää uusi kommentti