World Vision lopettaa viisi kehitysyhteistyöhanketta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

World Vision lopettaa viisi kehitysyhteistyöhanketta

Järjestö joutuu säästämään ensi vuonna kolme miljoonaa euroa hallituksen kehitysyhteistyön määrärahaleikkausten takia.

Kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Vision leikkaa ensi vuonna toiminta- ja henkilöstökuluistaan 1,7 miljoonaa euroa ja kehitysyhteistyöhankkeistaan 1,3 miljoonaa euroa. Syynä ovat Suomen kehitysyhteistyöbudjettiin ensi vuonna iskevät leikkaukset, joiden seurauksena järjestö aloitti aiemmin syksyllä yt-neuvottelut.

Järjestö kertoi tänään vähentävänsä henkilöstöstään yhteensä 15,6 henkilötyövuotta. Irtisanottavia on neljä, loput vähennystarpeesta saatiin kokoon muun muassa oma-aloitteisista irtisanoutumista, toimenkuvien muutoksista ja lomautuksista. Alun perin arvioitiin, että henkilöstön vähennystarve olisi 20 henkilötyövuotta 37,4:stä.

Lisäksi järjestö lopettaa viisi kehitysyhteistyöohjelmaa Aasiassa ja Afrikassa. Niiden piirissä on noin 150 000 ihmistä. Leikkaukset eivät kohdistu World Visionin kummien tukemiin kehitysyhteistyöohjelmiin.

Aiemmin tänä syksynä irtisanomisista ja säästöistä ovat ilmoittaneet muun muassa Plan Suomi ja Kepa. Myös muut kehitysyhteistyöjärjestöt ovat kertoneet ajavansa hankkeitaan alas. Taustalla ovat uuteen hallitusohjelmaan sisältyvät kehitysyhteistyön leikkaukset, jotka vähentävät kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyötukea yhteensä noin 43 prosenttia. Monessa järjestössä yt-neuvottelut ovat yhä kesken.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia