World Vision, Aalto-yliopisto ja Finpro innovaatioyhteistyöhön | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

World Vision, Aalto-yliopisto ja Finpro innovaatioyhteistyöhön

Weconomy Start -ohjelman tavoitteena on tuottaa sekä köyhiä yhteisöjä että yrityksiä hyödyttäviä innovaatioita.

Vienninedistämisyritys Finpro, Aalto-yliopisto ja Suomen World Vision ovat perustaneet uuden innovaatio-ohjelman köyhien markkinoiden kuluttajien saavuttamiseksi, Suomen World Vision kertoo.

Weconomy Start -ohjelma tarjoaa vastuullisille suomalaisille yrityksille tilaisuuden osallistua kehitysmaiden köyhien yhteisöjen sosiaalisten, taloudellisten ja ekologisten haasteiden ratkaisuun yhteisinnovoinnin keinoin sekä pääsyn suurille markkinoille.

Ohjelma perustuu köyhimmän väestöryhmän tarpeet huomioon ottavaan Base of the Pyramid -ajatteluun, jonka tavoitteena on tuottaa sekä yrityksiä että köyhiä yhteisöjä hyödyttäviä kestäviä innovaatioita ja vastuullista liiketoimintaa vähävaraisilla markkinoilla.

Ohjelma suunnitellaan yhteistyössä Finpron ja Aalto-yliopiston kanssa Tekesin myöntämällä rahoituksella.

"Nyt meillä on konkreettinen tapa tehdä kestävää yhteistyötä yritysten kanssa. Tässä pelissä voittajia ovat sekä yritykset että köyhät yhteisöt", Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko sanoo.

Finpron ohjelmista ja projekteista vastaavan kehittämisjohtaja Jusa Susian mukaan neljä miljardia alle viidellä eurolla päivässä toimeentulevaa ihmistä ovat merkittävä kohderyhmä.

Ohjelman pilottivaihe käynnistyy ensi vuoden alussa Intian Indoressa sekä Ehetuwevassa ja Kalpitiyassa Sri Lankassa.

Hankkeessa ovat tähän mennessä lähteneet mukaan AppCampus, Earth House ja Human Security Finland. Syksyn aikana verkostoon haetaan lisää eri toimialojen suomalaisia yrityksiä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia