WHO esittää sääntelyä lihavuusongelman hillitsemiseksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

WHO esittää sääntelyä lihavuusongelman hillitsemiseksi

Uuden tutkimuksen mukaan yhteys sääntelemättömien pikaruokamarkkinoiden ja pikaruoan kulutuksen välillä on selvä.

YK:n terveysjärjestö WHO kehottaa hallituksia ympäri maailman lisäämään elintarvikemarkkinoiden sääntelyä yhä kasvavan ylipaino- ja lihavuusongelman hillitsemiseksi.

WHO:n lehdessä julkaistussa tutkimuksessa nostetaan esiin yhteys paitsi pikaruoan kulutuksen ja liikalihavuuden, myös markkinoiden vapauden ja pikaruoan kulutuksen välillä.

"Mikäli hallitukset ympäri maailman eivät ryhdy tarvittaviin sääntelytoimenpiteisiin, markkinoiden näkymätön käsi jatkaa lihavuuden edistämistä tuhoisin seurauksin kansanterveydelle ja taloudelliselle tuottavuudelle", tutkimusryhmän vetäjä Roberto De Vogli toteaa.

WHO suosittelee taloudellisia kannusteita terveellisen ruoan kulutuksen lisäämiseksi ja esteiden asettamista pikaruokateollisuuden toiminnalle. Lisäksi järjestö suosittelee runsaasti kemikaaleja ja lääkkeitä käyttävien yritysten tukien leikkaamista sekä erityisesti lapsiin kohdistuvan pikaruoan mainonnan sääntelyä.

Liikalihavuuden on todettu aiheuttavan muun muassa diabetestä, sydänsairauksia ja syöpää. Tilastojen mukaan liikalihavien määrä on jopa kaksinkertaistunut 1980-luvulta ja vuonna 2008 maailmassa oli jopa 500 miljoonaa liikalihavaa. Kaikkiaan ylipainoisia oli yhteensä 1,4 miljardia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia