WFP vetoaa lahjoittajiin Syyrian pakolaisten avun jatkamiseksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

WFP vetoaa lahjoittajiin Syyrian pakolaisten avun jatkamiseksi

Avun rahapulan vuoksi jäädyttänyt Maailman ruokaohjelma pyytää lahjoittajilta dollaria, jotta edes joulukuun apu voitaisiin turvata.

Syyrian pakolaisia Libanonissa. (Kuva: Russell Watkins / Department for International Development / cc 2.0)

Maailman ruokaohjelma WFP on aloittanut tänään kolme vuorokautta kestävän kampanjan, jonka tavoitteena on saada kasaan 64 miljoonaa dollaria eli noin 51,5 miljoonaa euroa Syyrian pakolaisten auttamiseksi.

Järjestö ilmoitti maanantaina, että se on joutunut keskeyttämään lähes 1,7 miljoonan syyrialaispakolaisen ruoka-avun rahapulan vuoksi Jordaniassa, Libanonissa, Turkissa ja Egyptissä.

Nyt aloitettavassa kampanjassa pyydetään ihmisiä lahjoittamaan dollari pakolaisten auttamiseksi. Osana kampanjaa lahjoittajia pyydetään myös vaihtamaan Twitterin ja Facebookin profiilikuvansa kampanjalogoksi.

64 miljoonan dollarin avulla järjestö pystyisi jatkamaan apua joulukuun ajan.

Pakolaisia on tähän asti autettu 30 dollarin eli noin 24 euron arvoisilla sähköisillä kupongeilla, joilla he voivat ostaa ruokaa paikallisista kaupoista. Ilman niitä moni kärsii nälästä, ja talvi vaikeuttaa oloja entisestään, WFP muistuttaa.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan avun jäädytys on erityisen tuhoisa Libanonissa, jossa elää yli 1,1 miljoonaa pakolaista. Maassa ei ole pakolaisleirejä, ja monet elävät tilapäisissä suojissa.

Syyrian konfliktia on paennut YK:n tilastojen mukaan yhteensä 3,2 miljoonaa ihmistä. Maan sisäisiä pakolaisia on noin 7,6 miljoonaa. Humanitaarista apua tarvitsee 12,2 miljoonaa. YK:n avustusvetoomuksesta on kasassa vasta reilu puolet.

Lisää uusi kommentti