Wärtsilä rakentaa Afrikan suurimman maakaasuvoimalan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Wärtsilä rakentaa Afrikan suurimman maakaasuvoimalan

Kameruniin rakennettavan voimalan toivotaan hellittävän maan sähköpulaa.

Suomalainen Wärtsilä rakentaa Kameruniin Afrikan suurimman maakaasuvoimalan, uutisoi global.finland.fi.

Kribin kaupunkiin eteläiseen Kameruniin nouseva voimalan pystytys alkanee loppuvuodesta. Kaasu saadaan muutaman kilometrin päästä Kamerunin rannikolta, jossa muutama vuosi sitten aloitettiin maakaasun poraaminen mannerjalustasta.

Voimalan toivotaan helpottavan sähköpulaa Kamerunissa, sillä kysyntä kasvaa maassa koko ajan. Maan öljy- ja kaasuvarat ovat suhteellisen vaatimattomat verrattuna esimerkiksi pohjoiseen naapurimahan Nigeriaan. Eniten sähkökatkoksia on kuivana kautena, jolloin vesivoimaa ei ole riittävästi tarjolla.

Vesivoiman ohella sähköä tuotetaan Kamerunissa dieselöljyllä ja raskaalla polttoöljyllä. Maakaasu on öljyä ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä sen käytöstä ei aiheudu rikkidioksidipäästöjä.

Uuden voimalaitoksen valmistumisen jälkeen maan vanhoja ja tehottomia voimalaitoksia voidaan sulkea, mikä vähentää haitallisia päästöjä.

Noin 120 miljoonaa euroa maksavan laitoksen on tilannut Power Development Company KPDC. Sen omistaa kamerunilais-yhdysvaltalainen energiayhtiö AES, jolle Wärtsilä on toimittanut aiemmin kaksi dieselvoimalaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia