Vuoden pakolaisnainen tulee Etelä-Sudanista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vuoden pakolaisnainen tulee Etelä-Sudanista

"Naisten on herättävä ja rohkaistava toisiaan osallistumaan", sanoo Theresa Ngouth.

Suomen Pakolaisapu on valinnut tämänvuotisen Vuoden pakolaisnainen -palkinnon saajaksi vantaalaisen Theresa Ngouthin.

Teologiksi kouluttautunut, alun perin eteläsudanilainen Ngouth työskentelee lastenohjaajana Korson seurakunnassa. Hän toimii työnsä ja vapaaehtoistoiminnan kautta kulttuurien välisenä tulkkina ja rauhan puolestapuhujana, Pakolaisapu sanoo tiedotteessaan.

Ngouth saapui Suomeen vuonna 2004 kiintiöpakolaisena. Hän on toiminut useissa eri järjestöissä, seurakunnassa ja työelämässä ja haluaa kannustaa myös muita pakolaisnaisia osallistumaan aktiivisesti yhteiskuntaan.

"Naisten on herättävä ja rohkaistava toisiaan osallistumaan. Sitä työtä haluan tehdä myös vuoden pakolaisnaisena. Lisäksi naisten on vaadittava koulutusta itselleen ja lapsilleen", Ngouth toteaa.

Hän pitää kielitaitoa avainasiana osallistumisen kannalta. Keskusteluyhteyden voi avata vaikkapa pyytämällä apua, hän vinkkaa.

"Kun pyydän naapuriani opastamaan minulle pesutuvan käyttöä, alamme pian jutella myös muista aiheista. Ei pidä tuomita, vaan tutustua."

Suomen Pakolaisapu on myöntänyt vuoden pakolaisnaisen tunnustuspalkinnon vuodesta 1998. Viime vuonna palkinnon sai irakilaistaustainen bussinkuljettaja Kazhal Ali Ibrahim.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia