Vuoden Pakolaisnainen on iäkkäiden maahanmuuttajien puolestapuhuja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vuoden Pakolaisnainen on iäkkäiden maahanmuuttajien puolestapuhuja

Suomen Pakolaisapu on myöntänyt vuoden 2005 Pakolaisnainen -kannustuspalkinnon somalialaissyntyiselle Amran Mohamed Ahmedille, 50. Amran on äiti, isoäiti ja oman äitinsä omaishoitaja, ja työskentelee luokanopettajana Hakunilanrinteen koulussa. Hänet tunnetaan iäkkäiden maahanmuuttajien puolestapuhujana, mutta hän on toiminut myös perheiden sekä lasten ja nuorten tukena.

Suomen Pakolaisavun hallitus on myöntänyt vuoden 2005 Pakolaisnainen -kannustuspalkinnon somalialaissyntyiselle Amran Mohamed Ahmedille, 50. Järjestön mielestä Amran on loistava esimerkki vahvasta, aktiivisesta ja rakastavasta pakolaisnaisesta, joka on löytänyt oman paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa ja ajaa rohkeasti pakolaisten asiaa.

Amran on äiti, isoäiti ja oman äitinsä omaishoitaja. Hän on iäkkäiden maahanmuuttajien tulisieluinen puolestapuhuja. Amran nousi yhteisönsä keulakuvaksi pian sen jälkeen, kun hän saapui Suomeen perheineen vuonna 1990. Osuvilla ja vahvoilla kannanotoillaan hän on saavuttanut myös somalimiesten arvostuksen.

Ahmed työskentelee luokanopettajana Hakunilanrinteen koulussa. Aiemmin hän on tehnyt töitä muun muassa pakolaisperheiden kotoutumista edistävässä hankkeessa Vantaan kaupungilla 2001-2003. Amran on toiminut myös sovittelijana somalialaistaustaisten lasten ja nuorten tukena.

Somalialaisnainen puhuu soljuvaa suomea. Hän kirjoittaa satuja ja runoja, ja on ollut mukana toimittamassa Yliopistopainon julkaisemaa runokokoelmaa Yhdeksän syyssadetta (2002). Amran on myös vuosia toimittanut somalikielistä perheradio-ohjelmaa paikallisradiossa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia