VIKES järjestäytyi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

VIKES järjestäytyi

Viestintä ja kehitys -säätiö aloittaa toimintansa

Toimintaansa aloittamassa oleva Viestintä ja Kehitys -säätiö sai Patentti- ja rekisterihallitukselta rekisteröimisluvan ja säätiön hallitus järjestäytyi 10.2. Journalistiliiton tiloissa.

Varapuheenjohtajaksi valittiin SJL:n liittohallituksen jäsen Kari Asikainen ja toiminnanjohtajaksi Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen tuottajan toimesta freelanceriksi ryhtynyt Juha Rekola. Säätiön puheenjohtajana toimii Leena Paukku.

Säätiö ilmoitetaan rekisteriin saman tien ja sen toiminta käynnistyy heti maaliskuun alussa allekirjoitettavalla pilottisopimuksella ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston kanssa.

Pilottihankkeina tuetaan palestiinalaisten journalistien koulutusta Birzeitin yliopistossa länsirannan alueella ja rahoitetaan Steps Internationalin laajan Demokratia-projektin koulutus-, tiedotus- ja kehitystoimintaa.

Rahoitusneuvottelut
lkavat UM:n kanssa


Säätiön jatkorahoituksesta keskustellaan kevään aikana ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston kansalaisjärjestöyksikön kanssa.

Ministeriö on muutamien vuosien ajan rahoittanut ruohonjuuritason kansalaishankkeita ympäristö-, vammais- ja ihmisoikeussäätiöiden kautta. Nämä säätiöt neuvottelevat jatkorahoituksestaan maaliskuussa, ja näiden neuvottelujen hengestä riippuu myös VIKESin toiminnan rahoitus kansalaisjärjestöyksikössä.

- Nämä säätiöt, Abilis, KIOS ja Siemenpuu, ovat muutaman vuoden ajan omilla aloillaan rahoittaneet hyvää toimintaa kehitysmaiden ruohonjuuritasolla eikä järkeviä syitä toiminnan keskeyttämiseen ole esitetty. VIKES tuo tähän mukaan demokratian kannalta elintärkeän viestintäalan, jonka tukeminen alkaa olla Suomenkin kehitysyhteistyössä yhä tärkeämpää, sanoo toiminnanjohtajaksi valittu Juha Rekola.

Ulkoministeriöllä on tärkeä rooli VIKESin toiminnan rahoituksessa, mutta säätiön hallituksessa puhuttiin jo muistakin mahdollisista rahoituslähteistä. Niitä etsitään sekä koti- että ulkomailta.

Julkaisija: Journalisti

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia