Uutiset

VIKES järjestäytyi

Viestintä ja kehitys -säätiö aloittaa toimintansa

Toimintaansa aloittamassa oleva Viestintä ja Kehitys -säätiö sai Patentti- ja rekisterihallitukselta rekisteröimisluvan ja säätiön hallitus järjestäytyi 10.2. Journalistiliiton tiloissa.

Varapuheenjohtajaksi valittiin SJL:n liittohallituksen jäsen Kari Asikainen ja toiminnanjohtajaksi Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen tuottajan toimesta freelanceriksi ryhtynyt Juha Rekola. Säätiön puheenjohtajana toimii Leena Paukku.

Säätiö ilmoitetaan rekisteriin saman tien ja sen toiminta käynnistyy heti maaliskuun alussa allekirjoitettavalla pilottisopimuksella ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston kanssa.

Pilottihankkeina tuetaan palestiinalaisten journalistien koulutusta Birzeitin yliopistossa länsirannan alueella ja rahoitetaan Steps Internationalin laajan Demokratia-projektin koulutus-, tiedotus- ja kehitystoimintaa.

Rahoitusneuvottelut
lkavat UM:n kanssa


Säätiön jatkorahoituksesta keskustellaan kevään aikana ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston kansalaisjärjestöyksikön kanssa.

Ministeriö on muutamien vuosien ajan rahoittanut ruohonjuuritason kansalaishankkeita ympäristö-, vammais- ja ihmisoikeussäätiöiden kautta. Nämä säätiöt neuvottelevat jatkorahoituksestaan maaliskuussa, ja näiden neuvottelujen hengestä riippuu myös VIKESin toiminnan rahoitus kansalaisjärjestöyksikössä.

- Nämä säätiöt, Abilis, KIOS ja Siemenpuu, ovat muutaman vuoden ajan omilla aloillaan rahoittaneet hyvää toimintaa kehitysmaiden ruohonjuuritasolla eikä järkeviä syitä toiminnan keskeyttämiseen ole esitetty. VIKES tuo tähän mukaan demokratian kannalta elintärkeän viestintäalan, jonka tukeminen alkaa olla Suomenkin kehitysyhteistyössä yhä tärkeämpää, sanoo toiminnanjohtajaksi valittu Juha Rekola.

Ulkoministeriöllä on tärkeä rooli VIKESin toiminnan rahoituksessa, mutta säätiön hallituksessa puhuttiin jo muistakin mahdollisista rahoituslähteistä. Niitä etsitään sekä koti- että ulkomailta.

Julkaisija: Journalisti

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nuori mies istuu sohvalla, taustalla punainen seinä

Yksin tulleiden alaikäisten perheenyhdistämisestä on tehty Suomessa poikkeuksellisen vaikeaa – ”Kotoutuisin sata kertaa paremmin, jos he olisivat täällä”

Perheenyhdistäminen on Suomessa esimerkiksi Ruotsiin ja Norjaan verrattuna niin vaikeaa, ettei moni edes yritä. Esimerkiksi afganistanilaisia hakijoita rajoittaa sääntö, jonka mukaan heidän pitää jättää hakemuksensa Intiassa. Opiskelijat Shayegh Adeli ja Ali Nazari uskovat, että he menestyisivät paremmin, jos perhe olisi tukemassa.
Istuvia ja seisovia mielenosoittajia Zimbabwessa

Zimbabwe syyttää talouskriisistään pakotteita, mutta todellinen syy on korruptio, sanovat asiantuntijat

Vain Venezuelassa on pahempi inflaatio kuin Zimbabwessa. Maan viranomaiset syyttävä taloustilanteesta kansainvälisiä talouspakotteita. Monien asiantuntijoiden mukaan tärkein syy on kuitenkin kaikkialla rehottava korruptio ja huono hallinto.
Tyttöjä urheiluasuissa

Maailman yleisin ihmisoikeussopimus täyttää 30 vuotta – Järjestöt vaativat lisäponnisteluja lasten oikeuksien toteuttamiseksi

Lapsen oikeuksien sopimuksen olemassaolon aikana esimerkiksi alle 5-vuotiaiden kuolleisuus on vähentynyt 60 prosenttia. Samaan aikaan kehitys monilla alueilla on hidastunut, varoittavat lapsijärjestöt.
Myanmarin rohingya-naisia Cox's Bazarin pakolaisleirillä

Myös kansainvälinen rikostuomioistuin ryhtyy tutkimaan Myanmarin rohingyoihin kohdistuneita julmuuksia

Myanmar ei ole kansainvälisen rikostuomioistuimen jäsen, mutta tuomioistuin päätti tutkia niitä rikoksia, jotka ovat tapahtuneet Myanmarin ja Bangladeshin rajalla. Aiemmin tällä viikolla Gambia vei Myanmarin YK:n alaisen kansainvälisen tuomioistuimen eteen kansanmurhan vastaisen sopimuksen rikkomisesta.