Vietnamin sodan myrkky tuhoaa Amazonin sademetsää | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vietnamin sodan myrkky tuhoaa Amazonin sademetsää

Brasilian karjatilalliset ovat tuhonneet hehtaareittain Amazonin sademetsää Vietnamin sodasta tutulla kasvimyrkyllä Agent Orangella.

Brasilian Amazonin sademetsien karjatilalliset tuhoavat metsää Vietnamin sodasta tutulla kasvimyrkky Agent Orangella, uutisoi ympäristölehti Earth Island Journal.

Brasilian ympäristöviranomainen IBAMA on havainnut satelliittikuvista, että tuhannet Amazonin sademetsien puut ovat muuttuneet harmaiksi ja pudottaneet lehtensä noin 180 hehtaarin alueelta. He löysivät myös noin neljä tonnia kemikaaleja, joita ei vielä ollut ehditty levittää.

Agent Orange tunnetaan pahamaineisena kasvimyrkkynä, jota Yhdysvallat käytti Vietnamin sodassa. Se tappoi tai vahingoitti noin 400 000:ta ihmistä. Nyt myrkkyä käytetään metsän raivaamiseen, sillä siitä ei jää yhtä helposti kiinni kuin traktorin tai moottorisahan käytöstä. Vaarassa ovat puiden lisäksi myös eläimet.

Sademetsien hakkuu on Brasiliassa suuri ongelma. Usein niitä raivataan esimerkiksi karjan laiduntamisen tarpeisiin.

Viime aikoina Brasilian viranomaiset ovat yrittäneet suitsia laittomia hakkuita tehokkaammin. Tavoitteena on vähentää metsien häviämistä 70 prosentilla seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia