Väyrynen: Tuotanto- ja kulutusmallit kestämättömiä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Väyrynen: Tuotanto- ja kulutusmallit kestämättömiä

Kehityspolitiikassa on palattava Riossa luotuun laajaan näkemykseen, sanoi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen OECD-kokouksessa.

Kehityspolitiikassa on palattava Riossa luotuun laajaan näkemykseen, sanoi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) OECD:n 50-vuotisjuhlakokouksessa tällä viikolla.

Väyrysen mukaan kehityspolitiikassa tarvitaan vielä aiempaakin laajempaa näkemystä, joka sisältää myös teollistuneiden maiden kehityksen.

"Vuoden 1992 Rion ympäristö- ja kehityskonferenssin kieltä käyttäen: meillä on edelleen kestämättömät tuotanto- ja kulutusmallit, jotka ovat nyt leviämässä kehitysmaihin. Toisaalta globalisaation seurauksena työttömyys kasvaa ja köyhyys lisääntyy myös teollisuusmaissa", Väyrynen sanoi.

Väyrysen mukaan kaikkien globaalin kehityspolitiikan keskeisten toimijoiden tulisi laatia omat globaalistrategiansa, jotka voitaisiin sovittaa yhteen kokonaisvaltaiseksi ihmiskuntapolitiikaksi.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n 50-vuotisjuhlakokous järjestettiin Pariisissa 24.-26. toukokuuta. Kokouksessa järjestölle hyväksyttiin uusi kehityspolitiikan linja, vihreän kasvun strategia ja OECD:n järjestövisio.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia