Vastuuviikolla 22.-29.10. Ulla Remeksen näyttely Tampereella | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vastuuviikolla 22.-29.10. Ulla Remeksen näyttely Tampereella

Vastuuviikkoa vietetään tänä vuonna 22.–29. lokakuuta. Vastuuviikon näyttely on Ulla Remeksen mustavalkoisista tussimaalauksista rakennettu paperi-piikkilanka -näyttely, jonka teemana on ihmisen ihmiselle tekemä paha. Tamperelaiset ovat onnekkaita, sillä Remeksen näyttelyn saa tänä vuonna vain yksi suomalainen seurakunta.

Ulla Remeksen näyttely pohtii pahuutta

Vastuuviikkoa vietetään tänä vuonna 22.–29.10. Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Ekumeenisen Neuvoston koordinoima vastuuviikko kantaa seuraavat kaksi vuotta teemaa rauha ja oikeudenmukaisuus.

Vastuuviikon näyttely on Ulla Remeksen mustavalkoisista tussimaalauksista rakennettu paperi-piikkilanka -näyttely, jonka teemana on ihmisen ihmiselle tekemä paha.

Tamperelaiset ovat onnekkaita, sillä Remeksen näyttelyn saa tänä vuonna vain yksi suomalainen seurakunta. Näyttely sijoitetaan Tampereen ev.lut. seurakuntien taloon Näsilinnankatu 26:een. Näyttely avataan 17.10. ja se on avoinna 10.11. asti. Näyttelyyn voi tutustua ma-to klo 8.30 -19 ja pe 8.30–15.30.

Remes on tunnettu värikkäistä töistään, mutta tällä kertaa iloiset värit vaihtuvat mustaan ja valkoiseen. Remeksen näyttelyssä on kolme osaa: piikkilankaan ripustettavat tussimaalaukset, juutalaisten kuninkaan orjantappurakruunuun keskittyvä viiden maalauksen sarja ja vapaaseen ilmatilaan ripustettava 30 kellertävästä arkista koostuva Viiva -teos, jossa yksi viiva on aina yhden väkivaltaisesti katkenneen elämän muistolle. Teosten aihepiiri nousee sieltä, missä ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa loukataan. Näyttelyn teema on pahuus, ihmisen ihmiselle tekemä paha.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia