Vapaaehtoistyö- ja majapaikka haussa intialaiselle ja sambialaiselle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vapaaehtoistyö- ja majapaikka haussa intialaiselle ja sambialaiselle

*Vapaaehtoistyö- ja majapaikka haussa kahdelle vapaaehtoiselle: sambialaiselle Alex Mumbille ja intialaiselle Umesh Sharmalle *

Etelän vapaaehtoisohjelma Etvo kutsuu intialaisen ja sambialaisen vapaaehtoistyöntekijän Suomeen elo-helmikuuksi (6 kk). Etsimme molemmille vapaaehtoistyö- sekä majapaikkaa.

Alex Mumbi on sambialainen, 29-vuotias mies. Hän työskentelee Sambiassa Green Living Movement -nimisessä ympäristöjärjestössä. GLM:ssä työskennellään köyhyyden vähentämiseksi kehittämällä ympäristösuunnitelmia osallistavin menetelmin yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa. Alex haluaisi tehdä ympäristönsuojeluun liittyvää työtä Suomessakin. Hän puhuu englantia ja hänellä on vahvaa kokemusta ympäristötyöstä niin vapaaehtoisena kuin palkattuna työntekijänäkin.

Umesh Sharma on intialainen, 42-vuotias mies. Hän on työskennellyt vuosia I-India -nimisessä järjestössä. Järjestö työskentelee lasten ja naisten aseman parantamiseksi toimien katulapsiin, lapsityövoimaan ja lapsiprostituutioon liittyvien asioiden parissa. Umesh vastaa järjestön ChildLine -puhelinpalvelun ja siihen liittyvien tukitoimien koordinoinnista. Hänellä on paljon kokemusta työskentelystä lasten oikeuksien parissa, ja hän toivoo voivansa työskennellä lapsiin, nuoriin tai syrjäytyneisiin liittyvien asioiden parissa myös Suomessa. Vapaaehtoistyöpaikaksi etsimme voittoa tavoittelematonta tahoa (esim. kansalaisjärjestö tai kunta) mistä päin Suomea vain. Majoituksena suosimme perhettä, mutta olemme avoimia muillekin järjestelyille. Etvo kustantaa vapaaehtoisten oleskelun Suomessa, vakuutuksen sekä matkat. Majoittajalle maksamme pientä kulukorvausta.

Etvon Suomeen tulevat vapaaehtoiset ovat ohjelman etelän yhteistyöjärjestöjen aktiiveja. Kutsumalla vapaaehtoisia kehitysmaista Suomeen Etvo haluaa edistää suomalaisen yhteiskunnan monikulttuurisuutta ja kehityskysymysten tuntemusta. Vastavuoroisuus myös tiivistää Etvon ja sen yhteistyökumppaneiden suhteita ja keskinäistä ymmärrystä.

Etvo on kerännyt kokemusta etelästä Suomeen tulevien vapaaehtoisten emännöinnistä usean vuoden ajalta. Kokemukset ovat olleet hyvin antoisia niin vapaaehtoistyöpaikoille, majoittajille kuin meillekin.

Etvo on viiden suomalaisen kansalaisjärjestön yhteinen vapaaehtoistyöohjelma. Sen puitteissa yli 300 suomalaista vapaaehtoista on työskennellyt paikallisissa kansalaisjärjestöissä tai yhteisöissä 10 eri maassa Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Vapaaehtoistyö on palkatonta. Se tarjoaa mahdollisuuden kulttuurienväliseen oppimiseen ja kehityskysymyksiin etelän näkökulmasta tutustumiseen. Etvon esittely: www.etvo.fi

Lisätietoa: Lauratuulia Lehtinen Coordinator - Finnish Volunteer Programme (Etvo) Service Centre for Development Co-operation (Kepa) Sörnäisten rantatie 25, 00500 Helsinki, Finland phone +358-9-584 23250 fax +358-9-584 23200 www.etvo.fi

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia