Vapaaehtoisia värvätään vartioimaan USA:n etelärajaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vapaaehtoisia värvätään vartioimaan USA:n etelärajaa

Yhdysvaltain rajavartiosto on saamassa vapaaehtoisia apulaisia Minuteman Projectista, joka värvää väkeä vahtimaan Meksikon rajaa Arizonassa huhtikuun ajan. Pääosin entisistä sotilaista muodostuva Minuteman on yksi monista siirtolaisuutta vastustavista ryhmistä, jotka jahtaavat laittomia maahanmuuttajia Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla.

Yhdysvaltain rajavartiosto on saamassa vapaaehtoisia apulaisia Minuteman Projectista, joka värvää väkeä vahtimaan Meksikon rajaa Arizonassa huhtikuun ajan.

Minutemanin internetsivuilla kutsutaan ihmisiä "suojelemaan maatamme invaasiolta, joka on jatkunut eteläisen rajamme yli Meksikosta 40 vuotta". Huhtikuulle tähdätyn hankkeen keskuspaikka on Arizonan Tombstone.

Mukaan toivotaan erityisesti ihmisiä, joilla on kokemusta lainvalvonnasta tai sotilastehtävistä. Heidät aiotaan sijoittaa heikosti vartioiduille syrjäseuduille pitämään silmällä tulokkaita ja hälyttämään rajavartijat näiden kimppuun.

Helmikuun 10. päivään mennessä ilmoittautuneita oli sivujen mukaan 475.

Pääosin entisistä sotilaista muodostuva Minuteman on yksi monista siirtolaisuutta vastustavista ryhmistä, jotka jahtaavat laittomia maahanmuuttajia Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla.

"Ryhmiä tulee koko ajan lisää, mutta emme ole aiemmin nähneet niin suuria vapaaehtoisjoukkoja kuin Minuteman väittää kokoavansa", Arizonan Tucsonissa siirtolaisia avustavan järjestön johtaja Jennifer Allen kertoo puhelimitse.

Hänen mielestään hankkeiden taustalla oleva muukalaisviha pitäisi taltuttaa ennen kuin jotain ikävää tapahtuu.

Rajan yli laittomasti pyrkineitä meksikolaisia kuoli viime vuonna 347, joista moni jäi auton alle pyrkiessään valtatien yli. Vuosina 1994-2003 rajalla on kuollut 2 695 meksikolaista.

Vaikka Yhdysvaltain rajavalvonta on koko ajan kiristynyt, arviolta 400 000 meksikolaista pääsee yli joka vuosi. Miljoona kuitenkin jää kiinni ja karkotetaan.

Yhdysvalloissa elää 40 miljoonaa sukujuuriltaan meksikolaista, joista 5 miljoonaa on laittomia siirtolaisia.

Minuteman Projectia johtava merijalkaväen ja Vietnamin sodan veteraani James Gilchrist maalaa kauhukuvia siitä, miten laittomat ulkomaalaiset ovat vallanneet Yhdysvallat vuoteen 2025 mennessä. Huhtikuun tehoiskulla painostetaan valtiota sijoittamaan lisää varoja ja väkeä rajavartiointiin.

(Inter Press Service)

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia