Valtiot onnistuneet heikosti Itämeren suojelussa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Valtiot onnistuneet heikosti Itämeren suojelussa

Itämeren valtiot eivät ole vieläkään onnistuneet täyttämään Itämeren suojelusopimusten sisältöä, sanoo WWF.

Ympäristöjärjestö WWF julkaiseman selvityksen mukaan Itämeren valtiot eivät yrityksistä huolimatta ole onnistuneet täyttämään Itämeren suojelusopimusten sisältöä.

Järjestön arvion mukaan valtioiden yhteisarvosana oli neliportaisen luokittelun alin arvosana, eli välttävä, mikä kertoo epäonnistumisesta täytäntöönpanossa. Huonoiten valtiot olivat onnistuneet rehevöitymisen vähentämisessä ja monimuotoisuuden suojelemisessa.

"Tulos muistuttaa ikävällä tavalla meitä siitä, että sanat ja sopimukset eivät voi pelastaa huonosti voivaa Itämerta. Yhteisistä lupauksista on pidettävä kiinni", WWF Suomen meriohjelman päällikkö Sampsa Vilhunen sanoo.

Saksa ja Ruotsi saivat Itämeren yhdeksästä rantavaltiosta parhaat tulokset. Ne saivat molemmat 36 pistettä, alle puolet täydestä 79 pisteestä. Latvia ja Venäjä olivat suoriutuneet huonoiten.

Suomi sijoittui selvityksessä kolmanneksi 29 pisteellä, ja sai huonoimmat pisteensä monimuotoisuuden suojelussa ja rehevöitymisen estämisessä. Toisaalta maa on pystynyt tehokkaasti vähentämään dioksiini- ja furaanipäästöjä.

Baltic Sea Scorecard 2011-selvitys mittasi tänä vuonna Itämeren ympärysvaltioiden ympäristötoimia viidellä aihealueella, joita ovat rehevöityminen, haitalliset aineet, luonnon monimuotoisuus, merenkulkuun liittyvä toiminta ja merien aluekäyttö.

Lisää uusi kommentti