Vallankumous köyhdytti egyptiläisiä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vallankumous köyhdytti egyptiläisiä

Kansannousu on maksanut Egyptille noin 2,4 miljardia euroa.

Egyptin köyhän kansanosan taloudellinen tilanne on vallankumouksen jälkeen kurjistunut entisestään ja jopa varakas yläluokka valittaa heikkoa taloustilannetta, kirjoittaa Päivi Arvonen global.finland.fin artikkelissaan.

Vallankumouksen ja siihen liittyneiden levottomuuksien on arvioitu maksaneen Egyptin valtiolle puolen vuoden aikana noin 2,4 miljardia euroa. Summasta noin kaksi kolmasosaa koostuu menetyksistä matkailuelinkeinossa, mikä on yksi Egyptin valtion kolmesta tärkeimmästä tulonlähteestä.

"Tyttäremme matkailualan työpaikka on Tahrir-aukiolla. Hän ei voinut mennä työpaikalleen lähes kuukauteen, koska aukio oli suljettu. Ilman työtä ei tietenkään maksettu palkkaa. Nyt töitä on paljon vähemmän kuin ennen, ja palkka on laskenut kolmannekseen aiemmasta", kertoo kairolainen eläkeläinen Nadja Hassan.

Egyptin taloustilannetta kurjistaa myös ulkomaan viennin 40 prosentin lasku. Tuotantoa ei ole saatu vallankumouksen jäljiltä entiselleen, ja maan tuotantokapasiteetti on edelleen vain puolet normaalista.

Köyhimmille on kuitenkin luvassa helpotuksia, sillä valtio aikoo korottaa vähimmäispalkkaa ja julkisen sektorin työntekijöille on luvassa 15 prosentin palkankorotus. Myös kansaneläkkeitä on luvattu korottaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia