Vain prosentti Afganistanin poliiseista naisia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vain prosentti Afganistanin poliiseista naisia

Afganistan on epäonnistunut pahasti naispoliisien rekrytoinnissa, arvioi Oxfam.

Vaikka Afganistan on yksi maailman vaarallisimmista maista naisille, vain prosentti maan poliisivoimista on naispuolisia, todetaan kehitysyhteistyöjärjestö Oxfamin uudessa raportissa.

Naispoliisien olematon määrä vaikeuttaa merkittävästi toimiin kotiväkivallan, pakkoavioliittojen, kunniamurhien ja muiden sukupuoleen liittyvien rikosten vähentämiseksi. Naisten poliisille tekemiä ilmoituksia ei myöskään aina kirjata asianmukaisesti, kun kirjaajana on miespoliisi, Oxfam sanoo.

Afganistanin tavoitteena on ollut 5000 naispoliisia vuoden 2014 loppuun mennessä, mutta tavoitteesta ollaan lipsumassa pahasti.

Raportin mukaan suurin osa maan 1500 naispoliisista työskentelee Kabulissa ja kaupungistuneilla alueilla. Sen sijaan maaseuduilla naispoliisien määrä on äärimmäisen pieni ja eräillä koillisosien alueilla heitä ei ole ensimmäistäkään.

Rekrytointikampanjoihin vaikuttaa merkittävästi yleinen asenneilmasto, joka on poliiseiksi haluavia naisia vastaan. Myös poliisijohdon passiivisuus, puutteet työpaikoilla, heikko koulutus ja esimiesten seksuaalinen häirintä on yleistä, ilmenee raportista.

Useita naispoliiseja sekä hallituksen naispuolisia työntekijöitä on myös tarkoituksellisesti surmattu. Viimeisin tapaus on 15. syyskuuta tapahtunut apulaiskomissaari Negarin ampuminen

Lisää uusi kommentti