Vahvoja epäilyjä ihmiskaupasta Siinailla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vahvoja epäilyjä ihmiskaupasta Siinailla

Egyptin ja Sudanin viranomaiset ovat osallistuneet eritrealaispakolaisten ihmiskauppaan Siinain alueella, sanoo Human Rights Watch.

Egyptin ja Sudanin viranomaiset ovat jättäneet puuttumatta eritrealaispakolaisten ihmiskauppaan Siinain alueella ja joissain tapauksissa toimineet jopa yhteistyössä ihmiskauppiaiden kanssa, kerrotaan ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin (HRW) raportissa.

Raportin mukaan ihmiskauppiaat ovat jo vuosia kaapanneet eritrealaispakolaisia Sudanista ja myyneet heitä Siinaihin, jossa heiltä ja heidän omaisilta on kiristetty rahaa.

Raporttia varten haastatellut pakolaiset ja ihmiskauppiaat kertovat, että uhreja painostettiin maksamaan kidutuksilla ja raiskauksilla. Useat silminnäkijät kertoivat todistaneensa myös pakolaisten surmia ihmiskauppiaiden käsissä.

Vaikka Siinain ihmiskauppa on yleisesti tiedossa, Egyptin viranomaiset kiistävät ongelman olemassaolon, HRW sanoo. Raportin mukaan sekä Egyptin että Sudanin viranomaiset ovat toimineet yhteistyössä ihmiskauppiaiden kanssa, mutta tapaukset on jätetty tutkimatta eikä syyllisiä ole asetettu vastuuseen.

"Egypti ja Sudan antavat oletettavasti korruptoituneiden viranomaisten työskennellä vapaasti ihmiskauppiaiden kanssa. On jo korkea aika, että molemmat maat nostavat päänsä hiekasta ja ryhtyvät toimiin näiden kauhistuttavien rikkomusten pysäyttämiseksi", HRW:n pakolaisasiantuntija Gerry Simpson toteaa.

Egyptiläisviranomaiset ovat syyllistyneet maan ihmiskauppalakien rikkomuksiin myös pidättäessään lunnaiden maksun jälkeen vapautettuja pakolaisia ja pitämällä heitä kuukausia poliisilaitosten putkissa, HRW sanoo. Uhreja on järjestön mukaan syytetty siirtolaislakien rikkomisesta, sillä Egypti kohtelee kaikkia Siinaissa kiinniotettuja eritrealaisia laittomina siirtolaisina.

Lisää uusi kommentti