USA:n korkein oikeus piti Chevronin tuomion voimassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

USA:n korkein oikeus piti Chevronin tuomion voimassa

Tuomioistuin kieltäytyi kumoamasta tuomiota, jonka mukaan Chevronin on maksettava 19 miljardia dollaria ecuadorilaisille ympäristötuhojen vuoksi.

Yhdysvaltain korkein oikeus ei ole kumonnut ecuadorilaisen tuomioistuimen päätöstä, jonka mukaan öljy-yhtiö Chevronin pitää maksaa ympäristötuhoista 19 miljardin dollarin korvaukset.

Oikeus jätti voimaan vetoomustuomioistuimen aiemman päätöksen, jonka mukaan se ei voi estää ecuadorilaisia etsimästä korvauksia missäpäin maailmaa tahansa.

Kyse on vuosikymmeniä vanhasta kiistasta, jossa Chevronin tytäryhtiötä Texacoa syytetään Amazonin sademetsän saastuttamisesta Ecuadorissa Lago Agrion alueella. Texaco saastutti alueella vesistöä ja maaperää jo vuosikymmeniä sitten, mikä johti ihmisten sairastumiseen. Ecuadorilaiset nostivat ensimmäisen kanteen vuonna 1993. 

Ecuadorilainen tuomioistuin päätti helmikuussa 2011 yli kahdeksan miljardin dollarin korvauksista. Sen jälkeen korvaussumma on kohonnut, koska Chevron ei ole suostunut esittämään virallista anteeksipyyntöä.

Chevron on aiemmin ilmoittanut pitävänsä Ecuadorin tuomiota korruptoituneena ja vilpillisenä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia