Uutiset Järjestöissä tapahtuu

Unicefin koulutustyöhön suurlahjoitus suomalaispariskunnalta

”Koulutus ja tieteellinen tutkimus ovat tehokkaimmat tavat muuttaa maailmaa”, sanoo Unicefin koulutustyöhön suurlahjoituksen tehnyt suomalaispariskunta.
Kynänteroitusjätteitä
Suomalainen pariskunta haluaa tukea kehitysmaiden koulutusta ja lahjoittaa Unicefille puoli miljoonaa euroa. (Kuva: Angel Gallardo / CC BY-NC-ND 2.0)

Suomen Unicef on saanut puolen miljoonan euron lahjoituksen suomalaispariskunnalta, joka haluaa tukea järjestön koulutustyötä Nepalissa.

Kesäkuussa alkavassa kolmivuotisessa hankkeessa tuetaan lasten oikeutta opiskella omalla äidinkielellään. Tavoitteena on parantaa lasten oppimistuloksia.

”Koulutus ja tieteellinen tutkimus ovat tehokkaimmat tavat muuttaa maailmaa. Haluamme lahjoituksellamme edistää koulunkäyntiä siellä, missä se ei ole kaikille vielä mahdollista”, nimettömänä pysyttelevä pariskunta kertoo Unicefin tiedotteessa.

Nepalilaisten lasten koulutuksen tukeminen tuntui pariskunnasta hyvältä vaihtoehdolta.

Nepalissa monet vähemmistökieliä puhuvat lapset jättävät koulun kesken, sillä he eivät puhu virallista opetuskieltä nepalia. Nyt tavoitteena on luoda opetusmalli, jonka avulla varmistetaan eri äidinkieltä puhuvien lasten oppiminen omalla äidinkielellä 1.–3. luokilla ja tuetaan asteittaista siirtymistä nepalin kielellä opiskeluun. Lisäksi lapsille opetetaan alkeita englannin kielessä. Samalla koulutetaan opettajia ja kehitetään erikielisiä opetus- ja oppimateriaaleja.

”Lahjoituksellamme toivomme saavamme aikaan parempia oppimistuloksia, lisää päteviä opettajia ja vähemmän koulunsa keskeyttäneitä. Haluamme olla tukemassa nimenomaan rakenteellista muutosta köyhyyden kierteen katkaisemiseksi laadukkaan koulutuksen avulla, mikä on tärkeää koko yhteiskunnan kehittymisen kannalta”, lahjoittajapariskunta toteaa.

Unicef sai myös toissavuonna suurlahjoituksen yksityiseltä suomalaiselta lahjoittajalta. Summa oli kuusi miljoonaa euroa, ja se ohjattiin Syyrian hätäapuun sekä lastensuojeluun Boliviassa ja Vietnamissa. Järjestön mukaan kiinnostus suurten lahjoitusten tekemiseen on viime vuosina lisääntynyt.

Järjestöissä tapahtuu avustustyökoulutuslapset Nepal Suomen UNICEF

Lue myös

Suomalainen sairaanhoitaja Hanna Majanen Bangladeshissa, lisäksi kuvassa nainen hengityssuojan kanssa

Suomalaisia kaivataan nyt auttajiksi maailman kriisialueille – Lääkärit ilman rajoja perusti toimiston Suomeen

Maailman kriisien kärjistyminen on saanut kansainvälisen Lääkärit ilman rajoja -järjestön perustamaan toimiston myös Suomeen. Sairaanhoitaja Hanna Majanen on työskennellyt järjestön riveissä yli kymmenen vuotta ja suosittelee työtä etenkin stressiä pelkäämättömille.
Kaisaniemin puisto, Maailma kylässä -festivaalit 2018

Maailma kylässä -festareilla 80 000 kävijää

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) myönsi Maailma kylässä -keskustelussa, ettei Pariisin ilmastosopimus riitä maapallon lämpenemisen pitämiseen alle kahdessa asteessa.
Maapallo

Kehitysjärjestöjen uudelle kattojärjestölle valittiin johtaja

Juha-Erkki Mäntyniemi on valittu johtamaan kehitysjärjestöjen uutta kattojärjestöä, joka aloittaa toimintansa kesäkuussa Kepan ja Kehyksen yhdistyessä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Unikkoja ja aurinkoenergiapaneeleja

Vaikuttavuussijoittajat haluavat parantaa maailmaa – mutta miten ja kenen ehdoilla?

Sijoitusmaailman radikaaliksi extreme-lajiksi kutsuttu vaikuttavuussijoittaminen kasvaa vauhdilla ja ylittää jo perinteisen valtioiden antaman kehitysavun. Kysymys kuuluu: voiko sijoittamalla vähentää globaalia epätasa-arvoa?
Ilmakuva Juban liepeiltä Etelä-Sudanista

Mitä kerrot läheisillesi, kun olet käynyt konfliktialueella?

Kehitysyhteistyöjärjestöjen työntekijät joutuvat matkustamaan myös levottomille alueille. Kirkon Ulkomaanavun tiedottaja Erik Nyström kertoo, että matkasta sotaisaan Etelä-SUdaniin jäi silti päällimmäisenä mieleen paikallisten kiitollisuus siitä, että joku saapuu Suomesta asti kysymään, miten heillä menee.
Mielenosoittaja, jonka yllä pelastusliivi ja selässä teksti No Borders No Nation

Kreikan saarilla elää tuhansia siirtolaislapsia ala-arvoisissa olosuhteissa – Osa on yrittänyt jopa itsemurhaa

Yli 7 000 turvapaikanhakija- ja siirtolaislasta on saapunut tänä vuonna Kreikan saarille. Unicef vaatii, että EU-maat alkavat ottaa nopeasti vastaan heitä ja heidän perheitään. ”Tämä on paitsi häpeällistä myös lyhytnäköistä”, toteaa Suomen UNICEFin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki.
Nainen ja korillinen kaloja

Uusi kampanja vaatii Suomeen yritysvastuulakia – ”Suomen on aika skarpata”

Laki ei tällä hetkellä velvoita suomalaisia yrityksiä selvittämään toimintansa ihmisoikeusvaikutuksia ulkomailla. Järjestöjen, yritysten ja ammattiliittojen tänään alkava kampanja vaatii seuraavaa hallitusta säätämään yritysvastuulain.