UNHCR: Pakolaisten määrä kasvamassa rajusti | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

UNHCR: Pakolaisten määrä kasvamassa rajusti

Konfliktien sijaan tulevaisuudessa ilmastonmuutos tai vesipula tulee pakottamaan ihmiset lähtemään kodeistaan, YK:n pakolaisjärjestö sanoo.

Pakolaisten määrä tulee kasvamaan merkittävästi seuraavan vuosikymmenen aikana, sanoo YK:n pakolaisjärjestö UNCHR.

Pakoon lähdön syy tulee järjestön uusimman maailman pakolaistilannetta käsittelevän raportin mukaan yhä useammin olemaan luonnononnettomuus. Kotimaastaan pois lähtevien asema on vaikea, koska kansainvälinen oikeus ei takaa pakolaisstatusta ilmastonmuutosta tai luonnononnettomuuksia pakeneville, järjestö muistuttaa.

YK:n pakolaiskomissaari António Guterresin mukaan pakolaisuus on nyt kasvamassa nopeammin kuin sen estämiseen löydetään ratkaisuja.

UNHCR:n mukaan konfliktit, ilmastonmuutos, väestönkasvu, vesipula tai vastaavat syyt ovat pakottaneet runsaat 40 miljoonaa ihmistä lähtemään kodeistaan. Heistä neljä viidesosaa elää kehitysmaissa. Sisäisten pakolaisten määräksi raportti ilmoittaa 26 miljoonaa.

Avustustyöntekijöille pakolaisten auttaminen käy raportin mukaan yhä kalliimmaksi ja vaarallisemmaksi Afganistanin, Irakin, Jemenin ja Somalian kaltaisissa maissa. Näissä maissa toimintaympäristö on vaikea ja konfliktin tai rikollisuuden vaarat ovat alati läsnä.

Lisää uusi kommentti