Ulkovallat vakoilevat pakolaisia Suomessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ulkovallat vakoilevat pakolaisia Suomessa

Toisin kuin muissa Pohjoismaissa ja suuressa osassa Länsi-Eurooppaa, Suomessa pakolaisvakoilu ei ole kriminalisoitua.

Vuonna 2011 tuli esille aikaisempaa enemmän tapauksia, joissa vieraiden valtioiden tiedustelupalvelut pyrkivät valvomaan Suomessa asuvia kansalaisiaan, kertoo Suomen Pakolaisapu.

Toisin kuin muissa Pohjoismaissa ja suuressa osassa Länsi-Eurooppaa, Suomessa pakolaisvakoilu ei ole kriminalisoitua.

Suomessa pakolaisten vakoilu kohdistuu muun muassa täällä oleskeleviin toisinajattelijoihin, ei-demokraattisten valtioiden hallituksia kritisoineihin kansalaisaktivisteihin sekä Suomesta turvaa saaneisiin pakolaisiin.

Vakoilun tarkoituksena on kartoittaa pakolaisten ja toisinajattelijoiden liikkeitä, jotta heidät voidaan uhkailun ja propagandan avulla pakottaa luopumaan kotimaansa hallitusta vastustavista toimista.

Myös Suomen kansalaiset, vieraan vallan arvostelijat, opposition kannattajat ja mielipidejohtajat voivat joutua tarkkailun kohteiksi, Pakolaisapu sanoo.

Järjestön mukaan vakoilun kohteita on seurattu, heitä on kuvattu kadulla, heidän henkeään on uhattu ja heidän koteihinsa ja työpaikoille on murtauduttu. Valvonta on myös johtanut kohteiden kotimaassa läheisten häirintään, pidätyksiin ja kuulusteluihin, pahimmillaan kidutukseen ja kuolemanrangaistuksiin.

Suomen Pakolaisapu kannattaa pakolaisvakoilun kriminalisointia. Sen mukaan toiminnassa ei ole enää kyse yksittäisten ihmisten häirinnästä, vaan hyökkäyksestä suomalaista yhteiskuntarauhaa vastaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia