Ulkoministeriöltä rahoitusta Diakin kehitysyhteistyöhankkeille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ulkoministeriöltä rahoitusta Diakin kehitysyhteistyöhankkeille

Ammattikorkeakoulun hankkeet tukevat korkeakoulujen kapasiteettia Keniassa ja Palestiinassa.

Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak on saanut rahoituksen ulkoministeriöltä kahteen kehitysyhteistyöhankkeeseen vuosille 2013-2015. Hankkeiden tarkoitus on vahvistaa kehitysmaiden korkeakoulujen kapasiteettia.

Rahoituksen saivat terveysalaan suuntautuva hanke Keniassa sekä innovatiivisia opetusmenetelmiä kehittävä hanke Palestiinassa.

Kenian hankkeessa viimeistellään poikkeusolojen terveydenhuollon koulutusohjelmaa Itä-Afrikan Bariton yliopistossa sekä kootaan syrjäiseen Länsi‐Keniaan terveystiedon tietovaranto, jota terveysalan toimijat voivat hyödyntää. Saatu rahoitus vahvistaa Diakin vuonna 2011 aloittamaa korkeakouluyhteistyötä yliopiston kanssa. Kumppanina hankkeessa toimii myös suomalainen Arcada‐ammattikorkeakoulu.

Palestiinaan sijoittuvassa hankkeessa kehitetään Betlehemin katolisen yliopiston opetusmenetelmiä ja opetuksen laatua. Yhteistyötä yliopiston kanssa on tehty jo kymmenen vuoden ajan, Diak sanoo.

"Diak on ainoa suomalainen korkeakoulu, joka tällä hetkellä tekee opetusalan kehitysyhteistyötä Palestiinassa", kertoo hankkeen aluekoordinaattori Eila Hannula. "Miehitetyllä alueella liikkuminen ja matkustaminen on rajoitettua, minkä vuoksi myös etäopetukselle on siellä erityinen tarve", hän jatkaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia