Ulkoministeriöltä lähes kolmen miljoonan euron apu Filippiineille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ulkoministeriöltä lähes kolmen miljoonan euron apu Filippiineille

Apu toimitetaan taifuunin uhrien parissa avustustyötä tekevien kansalaisjärjestöjen kautta.

Ulkoministeriö on päättänyt 2,7 miljoonan euron humanitaarisen avun myöntämisestä Haiyan-taifuunin uhrien avustamiseksi Filippiineillä. Apu on tarkoitus toimittaa alueella avustustyötä tekevien Suomen Punaisen Ristin, Kirkon Ulkomaanavun ja Maailman ruokaohjelman kautta.

Humanitaarisen avun lisäksi ulkoministeriö aikoo antaa 350 000 euroa Aasian kehityspankin perustamaan Filippiinien jälleenrakennusrahastoon.

"Jälleenrakennustoimet on saatava käyntiin välittömästi, humanitaarisen avun rinnalla. Alustavat tarvearviot on jo saatu. Kodeistaan on joutunut lähtemään 3,5 miljoonaa ihmistä. Heille on varmistettava peruspalvelut sekä mahdollisuus palata koteihinsa niin pian kuin mahdollista", kehitysministeri Pekka Haavisto toteaa.

YK on nostanut avustusvetoomustaan filippiiniläisten auttamiseksi jo 250 miljardiin euroon ja arvioi tarvittavan summan nousevan yhä, sillä kaikkia taifuunin koskettamia yhteisöjä ei ole vieläkään tavoitettu. Järjestö kertoo Filippiineille marraskuun alussa iskeneen taifuunin seurauksena yli 5 200 ihmisen menettäneen henkensä ja 1 600:n olevan edelleen kadoksissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia